Vil du cykle stærkt fa en racercykel

Vil du kunne cykle hurtigt og få pulsen op, er det en racercykel, du skal på jagt efter. I hvert fald hvis du ikke agter at cykle ud på terræn, der er så ujævnt, at en mountainbike er bedre. Vælger du cykel med kulfiberstel, får du en let, robust model mellem hænderne, du hurtigt kan få op i høj fart. Men hvad skal du være opmærksom på, når at du leder efter en racercykel? Her kan du få nogle pointers.

Tænk på detaljerne på din cykel

En herre racercykel skal have gode bremser, netop da det er nemt at cykle hurtigt på dem. Det kan fx være hydrauliske skivebremser. Hvis du ikke er meget for at ryste helt vildt, når du cykler, kan du vælge en model med vibrationsdæmpende gaffel. At stellet har aerodynamisk design, er ret vigtigt. Både fordi det betyder, at du kan cykle hurtigt. Men også fordi det bliver lettere at bestige bakker.

Find udstyret til din racercykel

Hvis du har planer om at cykle stærkt og langt om sommeren, er det vigtigt at vide, om du kan få en flaskeholder til din racercykel, så du altid har vand inden for rækkevidde. I det hele taget skal du ved valg af cykel tage stilling til, hvilket udstyr du kan få til den. Er der fx plads til en bagkurv? Eller til en cykelcomputer eller en forsikringsgodkendt cykellås? Det er rart at vide, før du vælger din nye cykel.

Skal du have en gravelcykel i stedet?

Måske kan det være, du gerne vil have en cykel, der egner sig både til kørsel på landeveje og på stier inde i skoven? Her kan det være, det snarere er en gravelcykel, du skal på jagt efter. Disse er en art kombination af mountainbikes og racercykler. Men vil du kun køre på asfaltveje, så få en racercykel.