Vær pa forkant med helbredsudfordringerne

Det er på samme tid både rart og beroligende samt frustrerende og foruroligende at blive ældre. Det er selvfølgelig bedre end alternativet, men der medfølger desværre en masse helbredsproblemer for de fleste. Få er derimod så heldige, at de aldrig for alvor oplever helbredsproblemer, selvom de når en høj levealder.

Behandl de indre lidelser udefra

En af komplikationerne, som det ikke er sjældent at bekymre sig om eller at opleve på egen krop, er i venerne eller lymfesystemet. Det er utroligt vigtige funktioner, de to ting udfører for legemet, men de er også skrøbelige, og deres ydeevne samt tilstand forværres med alderen. Der kan bl.a. opstå åreknuder og blodpropper, hvilket kan ende fatalt, hvis ikke det forebygges, behandles eller efterbehandles ved allerede sket skade. Det kan du gøre med bl.a. kompressionsstømper.

Kompressionsbehandling

Når man komprimerer noget, lægger man et pres på det eller presser det sammen med andre ord. Derfor kan man af ordet ”kompressionsstrømper” aflede, at det er strømper, som vil lægge et pres på noget – et bestemt punkt eller sted på din krop, hvor problemet befinder sig. Kompressionsstrømper er noget, som din læge vil ordinere dig, hvis de ser et behov for det i dit tilfælde. Gør de det, vil de også kunne fortælle dig, hvilken klasse af tryk, du vil have brug for i din kompressionsstrømpe. Hvis det er forebyggende kompressionsbehandling, vil den formentlig ikke have en egentlig ende, da det, ved nødvendighed af behandlingen i første omgang, typisk ikke vil forsvinde igen. Det handler dog om at se lyst på tingene og være taknemmelig for, at der overhovedet er adgang til en så naturlig og let behandling som kompressionsbehandling. Det er desuden ikke kun kompressionsstrømper, du kan have gavn af. Der findes nemlig også kompressionsærmer, hvis dit problem er i din arm og ikke dit ben.