Vælg det rette udstyr til kontoret og forebyg skader

Arbejdsskader forbindes ofte med håndværkere eller bygningsarbejdere, der f.eks. falder ned fra stilladser eller kommer til skade med et specifikt værktøj. Det er dog ikke det eneste sted og den eneste branche, hvori der forekommer arbejdsskader – og faktisk er det mindst lige så vigtigt at tage forholdsregler på kontorerne rundt omkring i landet. Det er naturligvis klart, at der ikke er lige så mange akutte ulykker på et kontor, men der kommer til gengæld hele tiden flere, der bliver ramt af længerevarende skader på grund af meget stillesiddende arbejde. Heldigvis er det muligt at indrette kontoret med det rette udstyr, så skader kan forebygges. Vi kommer her med vores bedste tips til at indrette kontoret med henblik på at forebygge skader – og dermed både forebygge sygedage og sygemeldinger på sigt.

Indret selve kontorpladsen korrekt

I første omgang er det vigtigt at selve kontorpladsen, hvor medarbejderen bruger det meste af sin tid, er indrettet korrekt. Smerterne på kontoret opstår nemlig, når man sidder bøjet over et tastatur hele dagen i den samme, fastlåste stilling og laver mange gentagne muskelbevægelser forårsaget af f.eks. museklik. Heldigvis findes der et stort udvalg af kontormøbler og andet udstyr, der kan afhjælpe disse problemer. Det kan f.eks. være det populære hæve-sænkebord, som giver mulighed for at variere arbejdsstillingen i løbet af dagen eller en ståstøttestol, som kan forbedre din stillesiddende arbejdsstilling. Det kan også være den populære mousetrapper eller andre ergonomiske støttepuder, som kan understøtte dine daglige opgaver foran computeren.

Sørg for lydisolering

Larm og støj kan i sig selv godt føre til arbejdsskader – og i værste tilfælde kan det faktisk endda føre til stress. Støj er nemlig ikke kun med til at bryde vores koncentration på arbejdspladsen. Det er faktisk også med til at vi spænder for meget i kroppen. Disse spændinger kan føre til varige smerter i bl.a. hoved, ryg og nakke. På den måde kan for meget larm på kontoret faktisk føre til fysiske arbejdsskader og endda den værste psykologiske arbejdsskade, stress. Det bør derfor altid være en prioritet at lydisolere kontoret med bl.a. akustikvægge, skærmvægge eller andre lydabsorbenter, som kan tage en stor del af støjen.