Udstyr dig selv med mental sundhed sadan vælger du psykolog

De fleste mennesker rammes i løbet af livet af en eller anden form for mental usikkerhed og nogle får behov for psykologhjælp for at komme på rette spor igen. Det er helt normalt. Er det nødvendigt, skal du bare sørge for finde den rette psykolog hurtigst muligt, så du ikke går alene med dine kvaler for længe.

Er en henvisning mulig?

Først og fremmest kan du undersøge, om du med dine forudsætninger potentielt kan få en lægehenvisning til en psykolog. Så vil du kunne få 12 samtaler med tilskud. Der er 11 årsager til at få en psykologhenvisning fra lægen. Er du i tvivl, hvorvidt du kan få en psykologhenvisning, kan du lige så godt forsøge ved at tage til lægen og blive vejledt.

Der kan være stor forskel på folks grunde til at opsøge psykologhjælp. Psykiatrifonden er en humanitær hjælpeorganisation, der i forbindelse med krigen i Ukraine er begyndt også at rådgive på engelsk, fordi det selvfølgelig kan være rammende pludselig at stå i en krigssituation. Psykiatrifondens nye tiltag kan du læse mere om her på Frederikshavn Netavis. På Frederikshavn Netavis er en masse andre artikler med andre emner også tilgængelige.

Undersøg flere psykologer i dit nærområde

Når du skal vælge en psykolog, som du stoler på til at hjælpe dig videre fra det stadie, du lige nu befinder dig på, er det vigtigt, at du undersøger dine muligheder grundigt. Du bør undersøge mange forskellige psykologers hjemmesider, indtil du finder en psykolog, der virker kvalificeret til at hjælpe med netop problemstilling.

Vær ikke bange for at skifte psykolog

Finder du en psykolog, som du efter de første par samtaler endnu ikke har kemi med eller føler dig hjulpet af, skal du ikke frygte at skifte til en anden. Det er psykologer vant til, og de prioriterer altid klienternes behov højest.