Udstyr der kan hjælpe dig til energirigtig bolig

Miljø, energivenlighed og lignende ord er inden for de seneste årtier blevet nøgleord, når der skal bygges nye boliger, hvilket er gældende i forhold til selve boligen men også i opbygningen af boligen. For fremtidens skyld, er det nemlig vigtigt at indtænke miljøet i byggerier, da der vil være meget at spare, såfremt man har det rette udstyr til en energirigtig bolig. Du får i denne guide nogle råd til, hvordan du kan sikre dette, hvis du står midt i en renovering, ombygning eller nybygning af energirigtigt byggeri. Her kan det måske være en fordel at indlede et samarbejde med professionelle, da du på den måde vil kunne få rådgivning til energirigtige løsninger, mens du også har en samarbejdspartner fra idé til færdigt byggeri.

Opvarmning af byggeriet skal indtænkes tidligt i processen

Opvarmning af bygninger er virkelig et sted, hvor det er muligt at spare meget energi. Den energirigtige opvarmning afhænger af mange forskellige parametre, hvilket blandt andet er gældende for arealet af det, der skal opvarmes, hvor højt der er til loftet, hvordan isoleringen er osv. Eksempelvis isoleringen kan der gøres noget ved, hvis det rette udstyr anvendes i isoleringen. Derudover kan løsninger som energivenlige varmepumper være en fordel i nogle situationer, da de kan opvarme rum energieffektivt.

Overvej solceller som energirigtig løsning

Det kan også være udstyr som solceller, der kan være den energirigtige løsning. Her får du grøn energi, der kan producere varme og strøm til byggeriet, så du på den måde holder forbruget af ikke-grøn energi nede. Dette kan på sigt være en fordel økonomisk, mens det samtidigt er en stor fordel for miljøet. Her skal du være opmærksom på at placere solcellerne på en sådan måde, at du får størst mulig effekt fra solen. En oplagt placering er eksempelvis på et sydvendt tag.