Tips og tricks til din stueindretning

Stuen er på mange måder et utrolig vigtigt rum for atmosfæren i dit hjem. I stuen tilbringes der ofte en masse tid, både alene og i selskab med gæster. Det er derfor vigtigt, at du føler dig tryg og hjemme i din stue.

Stuer kan indrettes på mange forskellige måder, og der er som sådan ikke nogen rigtig måde at indrette en stue på. Det handler i høj grad om, at du finder din egen, personlige stil. Alligevel kan du muligvis blive inspireret i de følgende to afsnit.

Find de rigtige gardiner

Mange ser udelukkende gardiner ud fra deres praktiske element. Og et gardin skal selvfølgelig kunne gøre sit job ordentligt – nemlig at skærme af for solen. Men gardiner fungerer faktisk også glimrende som pyntegenstande i din stue, og kan supplere resten af din indretning på fortrinlig vis. Der findes en masse forskellige typer af gardiner på markedet. Hvis du eksempelvis har skråvægge eller lidt specielle vinduer, vil plissegardiner muligvis være en glimrende løsning.

Underprioriter ikke dine gulve og vægge

Indretning handler for mange mennesker om de ting, som er i rummet. Og disse har da også stor betydning for rummets atmosfære. Men du må alligevel ikke glemme de komponenter, som skaber selve rummet – nemlig gulv og vægge. Hvis din stue føles lidt grå og kedelig, kan det meget vel være fordi, at gulvet trænger til en slibning. Eller måske kunne din stue have gavn af et nyt gulvtæppe? Væggenes farve har også en betydning, og her kan en lille nuanceændring gøre underværker. I forhold til gulve og vægge gælder samme princip som med alt andet indretning – nemlig at du finder din personlige stil. Der er dog ikke noget i vejen med, at lade sig blive inspireret. Så hvis du eksempelvis kender nogle, som har en stue, du godt kan lide, kan du bruge deres idéer.