Skræddersyet jakkesæt til den stilbevidste mand

Et skræddersyet jakkesæt er kun dit eget, når de passer perfekt til dig. Her er en guide til, hvordan du tager de nødvendige mål til en skræddersyet jakke, og du får tips til at få den bedst mulige pasform.

Der er tre vigtige kropsmål, som du skal bruge for at få et skræddersyet eller tilpasset tøj: din bryststørrelse, din taljemål og dit indvendige benmål. Når disse tal er blevet taget, bliver det meget nemmere for en skrædder at afgøre, hvor meget stof der skal bruges, hvor sømmene skal sidde, og hvor meget ekstra længde der er brug for i begge retninger. Skynd dig derfor ind i udvalget og få fat på et skræddersyet jakkesæt.

Skræddersyet jakkesæt – Hvilken type skal du vælge?

Du skal også vide, hvilken type jakkesæt du vil have – enkelt- eller dobbeltbrystet? Enkelt eller dobbelt slids? Spids eller hakrevers? To eller tre knapper? Der er intet til hinder for, at du kan bære et dobbeltradet jakkesæt med to knapper og to knapper, men det vil helt sikkert ikke passe ind med det, som alle andre har på.

Skræddersyet jakkesæt – Mål for jakker

1. Tilføj to tommer til dit brystmål. Dette giver plads til at trække vejret, hvilket er afgørende, hvis du er større end en størrelse uden for strikkepinden. Sørg for, at jakken sidder på tværs af skuldrene og ikke skråner ned mod din talje. Skuldersømmene skal mødes i hjørnet af hver af dine skuldre, uden at der er overskydende stof.

2. Længden på din jakke skal falde til toppen af dine balder eller en centimeter eller to under, hvis du har planer om at bære den til jeans. For at sikre dig, at dette sker, skal du måle fra nakken og ned ad ryggen, indtil du når til det sted, hvor du ønsker, at jakken skal slutte. Hvis du planlægger at bære en kombination af skjorte og slips under jakken, skal du tage højde for yderligere en halv tomme. Skræddere kan altid afkorte et jakkesæt, men de kan ikke forlænge et jakkesæt uden at tage overskydende materiale ind et andet sted – hvilket betyder, at der skal syes nyt for i et gammelt stykke stof.

3. Det næste punkt er ærmelængden. Der er normalt faste mål for alle varer, der ikke er på hylderne, så det er værd at kontrollere, om disse mål er korrekt for dig. Hvis dine arme er usædvanligt lange eller korte, skal ærmelængden justeres i overensstemmelse hermed. Sørg for, at der ikke er overskydende stof, når du skubber armene fremad, og at det ikke hober sig op bagpå, når du har jakken på.