Skal du have synet bilen læs med her

Hvis du i den nærmeste fremtid skal ind og have synet bilen, så er der ikke noget at sige til, at du op til det, er begyndt at få nogle spørgsmål omkring hele seancen. Nogle af dem kan du forhåbentlig få svar på her nedenfor, hvor alt fra, hvad et bilsyn er, til bilsyn priser vendes!

Hvad er et bilsyn og hvordan er det med bilsyn priser?

Et bilsyn er, meget som navnet angiver det, et syn af bilen, der skal afgøre om den er sikker og forsvarlig at køre i. Det er et lovpligtigt syn, som enhver bilejer skal sørge for at gennemgå, således at bilens sikkerheds- og miljømæssige forhold er i orden. I forlængelse deraf er det dig som ejer, der selv skal sørge for at betale synet, og det er derfor væsentligt at tjekke bilsyn priser grundigt inden. Priser på bilsyn kan du læse mere om her.

Hvorfor er det vigtigt at syne sin bil?

Hvert andet år skal du tage din bil med ind til et såkaldt periodisk syn, hvor en almindelige personbil er inde og få tjekket de sikkerheds- og miljømæssige forhold. Disse to parametre indebærer for eksempel:

  • Sikkerhedsmæssigt kontrolleres bilens styreapparat, samt dets bremser, dæk, lygter, signalapparat, reflekser og de bærende dele af bilen, såsom hjulophæng og støddæmpere. Det handler altså om hvorvidt bilen er sikker og forsvarlig at køre i og have til at køre på vejene.
  • Miljømæssigt kontrolleres hovedsageligt bilens røg-, kulilte- og støjudledning. Det har altså her ikke noget med forsvarligheden, men snarere hvordan bilen vil påvirke miljøet.

Hvad gør du, hvis dit køretøj falder udenfor normalen?

Hvis du har købt en brugt bil uden nummerplader, skal den gennemgå et registreringssyn, førend den får nummerplader og må køres. Har du en motorcykel, scooter eller knallert skal køretøjet som udgangspunkt ikke synes.