Sadan shopper du elektronik mere miljovenligt

Det bliver mere og mere almindeligt at indtænke miljøvenlige vaner i en almindelig hverdag. Hvis vi alle forsøger at gøre noget, så hjælper det også i det store billede.

Men hvad gør du, hvis du f.eks. står og mangler en ny mobiltelefon, men du samtidig har lyst til at tænke miljøvenligt?

Find en brugt mobiltelefon

Det er helt oplagt at vælge en brugt mobiltelefon, hvis du er på udkig efter en ny. Det er der nemlig flere fordele ved. Det er først og fremmest et mere bæredygtigt valg, fordi du ikke går ud og køber en helt ny mobiltelefon. En brugt mobiltelefon behøver hverken at være dårligere eller langsommere end en ny. Der er nemlig rigtig mange, der sælger mobiltelefoner, der stort set ikke fejler noget.

Det gode ved at købe en brugt mobiltelefon er også, at du sparer nogle penge. I dag er en mobiltelefon som regel rigtig dyr, så hvis du sparer nogle penge ved at shoppe brugt, så er det kun en fordel.

Vælg en miljøvenlig smartphone

Hvis du foretrækker en ny mobiltelefon, så er det en mulighed at gå efter et mærke, der tænker miljøvenligt. Hvis du vælger en Fairphone 3, så får du en mobiltelefon, der er produceret med bæredygtige- og genanvendelige materialer. Det er en mobiltelefon, der netop er designet til at minimere spild. Derfor er det også en rigtig god løsning.

Byt med dine familie og venner

Nogle gange skifter du måske ikke din mobiltelefon ud, fordi den trænger til det, men fordi du har lyst til, at der sker noget nyt. Det er naturligvis ikke en specielt miljøvenlig tankegang. Men faktisk er der den mulighed, at du f.eks. bytter mobiltelefon med en ven eller familiemedlem i en periode. Det er meget sjovt at prøve noget helt nyt en gang imellem, så det er en god måde at gøre det på.