Sadan optimerer du din produktion

Hvis vi sammenligner vores lager og produktion i dag med for 50 år siden, er der kommet en masse hjælpemidler til, som vi i dag nærmest vil kalde påkrævet. Dengang, for 50 år siden, var det ikke unormalt, at du skulle løfte en masse tunge løft i løbet af dagen og mange af de standardiserede processer, såsom at sætte en label på et produkt er utrolig ens formet arbejde, hvilket de fleste ikke trives i. Mange vil nok synes, at sætte labels på produkter 8 timer om dagen, 5 dage om ugen, 46 uger om året både ville være kedeligt men også hårdt mentalt og fysisk, da en ens arbejdsstilling sjældent er særlig godt for kroppen, og den mentale del kan heller ikke være lige let altid. Alt i alt har mange store virksomheder valgt at automatisere disse processer, så det er maskiner og robotter, som udfører arbejdet og de ansatte, som kontrollerer og styrer maskinerne.

CNC maskiner

CNC maskiner er en masse hjælpemaskiner til produktionen, som både skal sikre, at produktionen er så effektiv og automatiseret som muligt, og samtidig skåner dine medarbejder for de hårde arbejdsstillinger og tunge løft. Der findes forskellige CNC maskiner alt efter hvorhenne i produktionen, at de skal overtage medarbejdernes arbejde og hvilke materialer, som de skal kunne bearbejde.

Skal CNC maskiner tage arbejdskraften?

Det skal lige hurtig siges, at formålet med at effektivisere og automatisere ens produktion ikke er, at man kan spare medarbejder, eller at CNC maskinerne skal erstatte medarbejderne. Formålet er at gøre produktionen så præcis og effektiv som muligt, hvilket ofte er nemmere med CNC maskiner, som ikke laver fejl ligesom vi mennesker selvfølgelig gør. Derudover skal medarbejderne omskoles, så de kan lære at styre og sikre disse CNC maskiner, hvilket forhåbentlig også vil bidrage til en større arbejdsglæde. Så Optimer produktionen med en CNC maskine.