Sadan finder du den rette motorcykelhjelm

Der er masser af frihed forbundet med livet på en motorcykel, og der er garanti for vind i håret. Hvad end du bruger mange timer på landevejene, eller blot kører motorcykel på hobbyplan, så er sikkerheden helt afgørende. Som motorcyklist er du nemlig langt mere udsat, end eksempelvis en bilist. En af de ting, der er værd at investere i, det er en god styrthjelm til motorcykel, der kan yde den rette beskyttelse.

Sidder hjelmen korrekt?

Når du køber en mc-hjelm, så er det først og fremmest vigtigt, at du sikrer, at hjelmen sidder korrekt og komfortabelt. Hver enkelt producent har særegne størrelsesmål, så har du fundet en hjelm, du rigtig godt kan lide, kan du med fordel tjekke op på brandets måleskema, inden du køber hjelmen for at være sikker på, at styrthjelmen beskytter dit hoved optimalt.

Derudover er det en klar fordel, at du måler dit hoved, inden du tager ud og prøver hjelme. På den måde bliver jagten på den rette hjelm lidt nemmere.

Hvilken type hjelm ønsker du?

Der findes som udgangspunkt 3 typer af styrthjelme til motorcykel:

  • Fullface.

  • Pilothjelm.

  • Flip-up.

Disse 3 hjelmtyper dækker dit ansigt i forskellig grad, og det har derfor også indflydelse på, hvor meget de beskytter dit ansigt. Har du planer om at køre lange ture på din motorcykel, er det i øvrigt en god idé at vælge en model, der ikke vejer nær så meget.

Du kan få styrthjelme i unikke designs

Foruden at du skal have sikkerheden og komforten for øje, når du vælger din motorcykelhjelm, så skal du bestemt også tage højde for din egen personlige stil. Kunne du godt tænke dig at skille dig ud, når du kommer kørende på landevejene? Markedet bugner med motorcykelhjelme i unikke designs. For eksempel findes der hjelme, der er farverige, fyldt med spændende illustrationer eller har flammer langs siden.