Sadan finder du de rette mobler til hjemmekontoret

Flere og flere arbejder hjemmefra – og det stiller høje krav til indretningen af hjemmekontoret. Hjemmekontoret eller -arbejdspladsen skal nemlig opfylde flere forskellige behov – alt efter hvor meget det reelt skal bruges. Hvis der dog er tale om en regulær arbejdsplads, som det er tilfældet for mange i denne tid, bør du prioritere at dit hjemmekontor er indrettet med de rette elementer, som du har brug for i løbet af din arbejdsdag. Det sikrer, at du kan bibeholde produktiviteten, selvom du arbejder derhjemme.

I første omgang bør du overveje, hvilke krav du har til dit hjemmekontor. Tag her udgangspunkt i de opgaver, hjemmekontoret skal bruges til. I de fleste tilfælde vil du have brug for et skrivebord, en kontorstol og opbevaringsmøbler. Vi kommer her med nogle tips til, hvilke møbler, du skal gå på jagt efter til hjemmekontoret.

Skrivebordet

Når du skal vælge skrivebord, skal du tage udgangspunkt i, hvordan det skal bruges og hvor meget plads, du har til rådighed. Hvis du har et helt rum til at udfolde dig på – og skal du bruge mange timer på hjemmekontoret – er det altid en god idé at investere i et hæve-sænkebord, så du kan variere din arbejdsstilling i løbet af dagen. Hvis du dog ikke har den store plads, kan du i stedet vælge et mindre skrivebord eller endda et væghængt skrivebord, så du har gulvet frit. Her skal du dog huske på at skrivebordet bør være i albuehøjde, når du sidder ved det. Det gør det muligt for dig at hvile underarmene på bordpladen og dermed slappe af i skuldrene – og det er en nødvendighed, når du skal sidde der i flere timer ad gangen.

Kontorstolen

Kontorstolen er det absolut vigtigste møbel på hjemmekontoret – især hvis du bruger det meget. Det er derfor vigtigt, at du investerer i en kontorstol, der er ergonomisk, så du sidder behageligt hver eneste dag. Det sikrer også mindst mulige skader på ryg og nakke. Ideelt skal du vælge en kontorstol med et ryglæn, der passer til din lænd – og så er det også godt at have armlæn, så du kan hvile dine arme. De må dog ikke være placeret for højt, da du stadig skal kunne køre stolen ind under bordet. Generelt er det en god idé at vælge en lidt dyrere stol, som har flere indstillingsmuligheder, så du kan indstille stolen præcist efter din krop.

Opbevaringsmøbler

Rod er ikke godt for kreativiteten eller produktiviteten, og det er derfor en rigtig god idé at investere i et opbevaringsmøbel, hvor du kan pakke dine ting væk, når du ikke bruger dem. En åben opbevaringsløsning kan også hurtigt blive rodet og virke uoverskueligt, og det kan være mere forstyrrende end det gavner. Det er derfor en god idé at vælge et opbevaringsmøbel, hvor der kan skærmes af, f.eks. et skab med låger eller skuffer.

Du kan finde et stort udvalg af kontormøbler af høj kvalitet her: https://moeblertilkontor.dk/.