Sadan far du mere bevægelse ind i din arbejdsdag

Det er naturligvis rigtig vigtigt med bevægelse hver dag, fordi det holder din krop i gang og giver dig mere energi og overskud. Men nogle gange virker det svært at få bevægelse ind i din arbejdsdag, hvis du har et ellers meget stillesiddende job.

Dog findes der løsninger til det problem, så du får rigeligt med bevægelse alligevel.

Brug træningsmaskiner på dit kontor

Når det kommer til bevægelse i din arbejdstid, så handler det ikke om decideret motion, der giver dig sved på panden. Det handler nærmere om noget let bevægelse, der hele tiden holder din krop i gang.

Hvis du sidder meget ned på dit arbejde, så findes der faktisk træningsmaskiner, der er specielt lavet til kontorer. Det er f.eks. en træningscykel, der er lavet til en kontorstol. På den måde sidder du og bevæger dig, imens du sidder ved dit skrivebord.

Motion i arbejdstiden er vigtigt, og det er ikke svært, hvis du har de rigtige hjælpemidler til det.

Gå en tur i din pause

Du sidder som regel ned og spiser i din pause, men hvis du i forvejen har et stillesiddende job, så sidder du stort set ned en hel dag. Derfor er det f.eks. en idé at gå en lille tur i din pause. Det behøver ikke at være en længere gåtur, men selv en gåtur på nogle få minutter gør en forskel.

Det er ikke sikkert, at du har tid til både at spise og at gå en tur, men så overvej om det er en mulighed at spise, imens du går.

Når du finder på den slags små rutiner og vaner, så er det ikke svært at gøre bevægelse til en større del af din arbejdsdag. Du bliver rigtig glad for sådan nogle gode rutiner på den lange bane.