Sadan far du bedre online moder

En af de ting, som den nuværende pandemi har ført med sig, er online møder – og det er heller ikke noget, vi kommer væk fra lige foreløbigt. Vi har nemlig for alvor fået øjnene op for alle fordelene ved at tage mange møder online – især transporttiden og dyr forplejning slipper man helt udenom ved at holde et online møde i stedet for et fysisk møde. Der er dog nogle andre ting, der skal være på plads, når vi taler online møder – og dem kommer vi ind på her.

AV-udstyret skal være i orden

Hvis der skal holdes mange online møder i en virksomhed, så er det absolut essentielt, at virksomheden råder over det rette udstyr til formålet. Det handler her om professionelt AV-udstyr i form af bl.a. skærme, webcams, headsets og lignende. Dårlig lyd er nemlig én af de største syndere, når det gælder misforståelser i online møder. Derudover er det også altid en god idé at have mulighed for at se hinanden. Det er nemlig meget nemmere at forstå og aflæse hinanden, når man kan se hinanden.

Det kan være en fordel at have et rum indrettet til formålet, så virksomhedens ansatte har nemt ved at trække sig tilbage og holde et online møde i de bedst mulige omgivelser – uden at forstyrre andre medarbejdere. Men hvis der er mange medarbejdere, der arbejder hjemmefra, er det naturligvis også vigtigt, at de her råder over det rette udstyr til at kunne holde effektive møder hjemmefra.

En agenda er vigtig

Det er ikke kun til fysiske møder at det er vigtigt at have en agenda. Det bør i høj grad også være en prioritet ved online møder, da det hele ellers godt kan gå hen og blive lidt rodet. Forberedelse er simpelthen nøgleordet til møder uanset art, og det skaber altid bedre effektivitet og et højere udbytte, når man har en plan, man kan følge.

Der kan selvfølgelig ske afbrydelser eller komme spørgsmål, og det skal der også være tid til, men når man har en agenda, skal man gerne følge denne. Det er derfor også en god idé at udpege en ordstyrer, så agendaen også rent faktisk bliver overholdt.

Udvis god mødeskik

God mødeskik ved online møder er en smule anderledes end ved fysiske møder. Selvfølgelig skal man ikke afbryde andre eller komme for sent, men ved online møder er det også vigtigt, at man f.eks. husker at bruge mute-knappen, når man ikke snakker, da man så ikke kommer til at afbryde med f.eks. et nys eller anden baggrundsstøj.

Det er også vigtigt, at man som deltager bruger et headset frem for mikrofonen i computeren, da det giver en bedre lyd og dermed en bedre forståelse blandt deltagerne.

Derudover kan det også være en god idé at tænde for webcammet, da det generelt giver mødet mere liv og interaktion i form af den nonverbale kommunikation.