Sådan vælger du en fransk skrue til dine behov

Søger du en fransk skrue til dit næste byggeprojekt? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig mulighed for netop at læse meget mere om franske skruer, så du ved lige præcis, hvilken fransk skrue du skal vælge, når du er færdig med at læse artiklen her. Franske skruer er nemlig helt perfekte til dig, der ønsker skruer, der er kraftigere end normale skruer, men de kommer også i et hav af forskellige modeller, hvorfor det kan være svært at finde rundt i, hvilke nogle man skal vælge. Men læs endelig med her og bliv meget klogere på det. Du kan dog også allerede nu finde en fransk skrue, der matcher netop dine ønsker og behov.

 

Vælg en fransk skrue, når en almindelige skrue ikke kan klare opgaven

En fransk skrue er en stor og kraftig skrue, der har et sekskantet hoved. Det er desuden en skrue, der passer til en fastnøgle eller en topnøgle. I virkeligheden er det en slags mellemting mellem en skrue og en bolt, og den bruges generelt i situationer, hvor der ikke er plads til en gennemgående bolt, men hvor en helt almindelig skrue heller ikke helt er nok. Hvis du er vant til at arbejde med større trækonstruktioner, så ved du også, at styrke og trækevne er enormt vigtigt. Og i sådanne tilfælde er der altså bare slet ingen hjælp at hende i almindelige skruer. De er simpelthen ikke stærke nok til de kraftige træsamlinger og beslag – de har brug for meget mere stabilitet. Du skal i stedet have en fransk skrue op af din værktøjskasse. Dens grove gevind og sekskantede hoved kan nemlig spændes både hårdere og bedre i, og de er derfor lige præcis det, du har brug for.

 

Hvilken fransk skrue skal jeg vælge?

Alt efter, hvad du skal bruge de franske skruer til, skal du vælge imellem forskellige materialer. De kommer nemlig i blandt andet rustfrit stål, elgalvaniseret stål og varmgalvaniseret stål, og du skal naturligvis vælge det materiale, der matcher dit projekt bedst. Skal du for eksempel bruge de franske skruer indendørs, kan du med fordel vælge dem i elgalvaniseret stål, mens franske skruer af varmgalvaniseret stål egner sig bedst til udendørs projekter. Så overvej først og fremmest, hvad du skal bruge skruerne til, og vælg herefter det rette materiale.