Sådan kommer du godt i gang med jagt

Står du og har for nyligt fået dit jagttegn, men er helt ny indenfor jagtverdenen og ikke aner hvornår den næste jagt er eller hvilket udstyr du skal have. Inden din første jagt er det vigtigt at have styr på hvilket udstyr der er godt at have med på jagt og skabe relationer til andre, måske mere erfarne jægere.

Hav udstyret i orden

Når du skal på din første jagt behøver du ikke det helt store i udstyr, da det kan være svært at vide, hvilket udstyr du foretrækker. Du kan starte i det simple med haglgevær, ammunition, jagttegn, jagttøj og komfortabelt fodtøj. Efter du har været på jagt et par gange kan du altid opgradere din samling af udstyr med for eksempel en natkikkert, hvis du skal på jagt om natten, jagtkniv og en lygte. Du bør overveje om du vil ud og købe helt nyt udstyr med garanti, eller om du vil købe det brugt, det kan også være at du vil kombinere nyt og brugt, da man ofte kan finde jagtgevær til en overkommelig pris.

Skab nye relationer

Det kan være en god idé at melde dig ind i en jagtforening, hvor du kan skabe nye relationer til andre nye jægere eller mere erfarne jægere. I en jagtforening kan du få informationer og ny viden om hvornår der er jagtsæson, hvilket udstyr der er godt at have med på jagt og hvad består en god jagt af. Ved at melde dig ind i en lokal jagtforening nær dig, har du også en bedre chance for at komme med ud på jagt og få afprøvet hvilken jagtstil der passer dig og hvilket udstyr du skal ud og investere i. Du finder hurtigt ud af om du vil gå på jagt sammen med andre eller alene, måske i selvskab af en jagthund.