Sådan her finder du den rigtige uv lommelygte

Er du på udkig efter en UV-lommelygte? Så er du kommet til det helt rigtige sted, hvis du ønsker at blive klogere på dette område. I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for, hvorfor du skal vælge at købe en UV-lommelygte, og ligeledes hvordan du finder den rigtige. UV-lommelygter bliver også kaldt for ravlygter.

Hvordan adskiller en UV-lommelygte sig fra en almindelig lommelygte?

Den helt store forskel på en UV-lommelygte og en almindelig lommelygte er, at UV-lommelygten udsender et andet lys end den almindelige lommelygte. Den udsender nemlig ultraviolet lys, som adskiller sig markant fra almindeligt lys.

Ultraviolet lys er ikke synligt for det menneskelige øje, men lige så snart lyset rammer et givent objekt, som eksempelvis rav, vil dette objekt blive synligt for øjet. Det er derfor, at UV-lommelygter kan bruges, hvis du skal på ravjagt på stranden.

Hvilken UV-lommelygte skal jeg vælge?

Når du skal finde den rigtige UV-lommelygte, skal du først og fremmest have styr på dine behov. Er UV-lommelygten til dig, eller er det til en anden? Hvis ravlygten er til dig, skal du finde ud af, hvilken størrelse UV-lommelygte, du ønsker at bruge.

Hvis du for eksempel skal finde en UV-lommelygte til dit barn, er størrelsen også noget, som du skal være særlig opmærksom på. Hvis dit barn gerne vil med ned på stranden for at finde rav, skal du sørge for, at ravlygten ikke er for stor.

Hvis ravlygten er for stor i forhold til dit barn, er det ikke sikkert, at dit barn vil få så meget ud af det, fordi dit barn ikke kan bruge UV-lygten hensigtsmæssigt. Derfor er det vigtigt, at du vælger den størrelse, der passer til dit barn. Der findes heldigvis UV-lommelygter i en række forskellige størrelser, hvorfor der helt sikkert er en model, der passer til dig og dit barn.