Populære gulve til sommeren

Gulve og årstider er ikke umiddelbart noget, der hænger sammen og det giver da heller ikke mening at skifte gulve i takt med årets gang, men er du typen, der tilbringer en stor del af sommeren i haven, så er der alligevel nogle flottegulve, som er et mere oplagt valg end andre.

Sommeren kan være hård ved dine gulve, da vi har en tendens til at bevæge os mere ud og ind af vores boliger end vi gør resten af året og ikke mindst ofte går ud og ind via en have- eller terrassedør. Det betyder en øget risiko for at vi slæber snavs med ind, der gør gulvene beskidte, men også småsten og lignende, der potentielt kan ridse dine gulve.

En del af det problem kan løses ved at have dørmåtter ved alle døre til udearealer. Men er du typen, der bevæger dig meget ud og ind af huset om sommeren så kan du også med fordel vælge en slidstærk gulvtype, der samtidigt er let at rengøre.

Klinker

Et godt bud på et slidstærkt gulv er et klinkegulv, der både kan tåle lidt af hvert og som samtidigt er nemme at rengøre. Om vinteren kan klinker have den ulempe at de føles kolde, hvis du ikke har gulvvarme. Om sommeren kan det være en fordel, da klinker vil føles dejligt kølige at gå på.

Endvidere kan nogle klinker anvendes både inde og ude eller findes i både en inde- og udevariant. Ved at vælge den samme klinke begge steder, kan du skabe et flot helhedsindtryk mellem hus og udearealer.

Laminatgulv

Et andet godt bud på et slidstærkt gulv er et laminatgulv, der også samtidigt er let at rengøre og vedligeholde. Da laminatgulve findes i et utal af forskellige designs og både fås med klinke og trælook, har du med et laminatgulv mulighed for at for at skabe netop det design udtryk du ønsker dig.

Klikvinyl

Præcis de samme egenskaber gør klikvinyler eller vinylgulve med kliksystem som de også kaldes til et godt valg såfremt du er på udkig efter et slidstærkt gulv, der samtidigt er let at pleje. Også klikvinyler findes i både klinke og trælook.