Populære elektriker værktoj liste

Er du nysgering på hvad værktøj en elektriker bruger ude på byggepladser og ude ved kunder på forskellige service besøg? Mit udstyr har i samarbejde med Ny Elinstallation København, opsummeret en liste på fire populære elektriker værktøj som bruges at de fleste elektrikere på arbejde.

1. Gummiisolerede handsker

Gummiisolerende handsker er ikke direkte et elektrikerværktøj, men et beskyttelsesudstyr som skal bæres når man arbejder med el-installationer og strøm. Det er vigtigt at handskerne bliver undersøgt ofte før brug, så at der ikke er kommet revner eller lignende.

Du kan købe gummiisolerede handsker i butikker, der har specialiseret sig i elektriske produkter og i elektrisk udstyr. Det er nødvendigt at kontrollere kvaliteten af ​​materialet samt tykkelse og styrke på handskerne kontinuerligt. Den nemmeste måde at se om handsken er god nok, er at fylde handsken med luft og holde den med hænderne, luftlækage fra en handske er ikke godt.

2. Skruetrækkere af forskellige typer og størrelser

De mest brugte værktøjer hos elektrikere er forskellige former af skruetrækkere. Skruetrækkere er nødvendigt elektriker værktøj og de bruges til at stramme kontakter og afbrydere osv. samt spænde skruer og bolte og til afmontering af gammelt udstyr. Det er mest sikkert at købe og at arbejde med isolerede skruetrækkere.

Det er en god investering at købe et universalsæt med forskelligt former af skruetrækkere, hvis du tænkt at arbejde med elinstallation et stykke tid fremover.

3. Elmålere eller multimeter

Det mest pålidelige instrument til måling i elektriske systemer er en elmåler eller et multimeter … Digitale elmåler er det man bruger i dag. En digital elmåler giver dig mulighed for at måle spænding, strøm og har også mulighed for at måle modstanden af ​​kredsløbet og dets kontinuitet med en hørbar advarsel. Professionelle elektrikere bruger elmålere med avancerede funktioner som koster ca. 10.000- 15.000kr stykket, eller mere.

4. Bor med forskellige tilbehør

I nogle tilfælde kan du som elektriker klare dig med en skruetrækker, men ikke altid. Boremaskinen er et elektrikerværktøj ingen professionel elektriker kan undvære. Ud over en boremaskine kræves der ofte en hammerbor som er perfekt til at bore huller i mere hårdføre materialer, f.eks. i mursten hvor nye stikkontakter skal placeres.