Planetgear en gearkasse til ethvert behov

Mangler du en gearkasse, som kan bruges til lidt af hvert? Så er det uden tvivl et planetgear, som du leder efter.

Et planetgear er en måde at udforme en tandhjulsudveksling på. Planetgear består af 3 grupper tandhjul og en base:

  • Solhjulet – det indvendige centrale tandhjul
  • Basen – bærer de centrale dele af et planetgear
  • Planetkransen – en række tandhjul i samme størrelse, der har indgreb med solhjulet og kransen
  • Ringhjulet – den ydre kant med indvending fortanding, som har indgreb med planethjulene.

Kraften i et planetgear kan tilføres via solhjulet eller via ringhjulet eller ved at rotere basen og så holde solhjul og krans fast. Hvis kraften tilføres via solhjulet, og basen holdes fast, vil planethjulene dreje med om deres egen aksel med en hastighed svarende til forholdet mellem solhjulets og planethjulets tænder.

Planetgearet kan på grund af sit design med flere planethjul overføre et højt drejningsmoment sin størrelse taget i betragtning. Ønskes flere udvekslinger, stables planetgearene og drivakslen bringes i indgreb med det solhjul, der passer til den ønskede udveksling. Denne type kaldes tradiplanetgear og kendes bl.a. fra cykler med indvendige gear.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af planetgear.

Stort udvalg af planetgear

Der findes mange typer planetgear, og det er derfor vigtigt, at du ved lige præcis, hvad du er på udkig efter, således at du kommer hjem med det rigtige. Du finder bl.a. en hjulmotor med eller uden bremse, malet svinggear og planetary gearbox. Designet af disse typer planetgear giver høj ydeevne og er velegnet til en bred vifte af applikationer, herunder: mobil, boring, minedrift og industri. Bred tilgængelighed af tilpassede løsninger gør denne serie af gearkasser tilpasningsdygtige til enhver form for anvendelse, hvor der er behov for en kompakt og pålidelig mekanisk transmission. Hvis du beslutter dig for at investere i et planetgear, så har du altså et hav af muligheder, og du bliver med garanti ikke skuffet. Hvad enten du skal bruge det til arbejdspladsen eller bare til din egen fornøjelse, så kommer hverken dig eller dine kollegaer til at fortryde det.