Lidt fakta om forskellige ventilationssystem

Et ventilationssystem, eller ventilationsanlæg skal gøre to ting, for det første skal systemet bringe ren luft ind i huset på det rette sted og så skal det kunne fjerne den ”brugte” forurenede luft. Den nye luft skal ind i huset og helst ikke bemærkes, men systemet skal tilpasses til dette.

Ved et dårligt ventilationssystem stiger temperaturen ofte, og kulsyreindholdet bliver for højt, hvilket giver træthed, hovedpine og andre besværer.

Læs mere; Info og viden om ventilation.

Et standard mekanisk ventilationssystem består af et ventilationsaggregat eller kanalventilator, kanalsystemet eller lignende.

Ventilationssystem i boliger

I et almindeligt rum kan du skifte luften på et par minutter, hvis du lufter ud ved at åbne et vindue. Denne form for ventilation er ikke nok i dagens moderne samfund, bland andet fordi det giver træk og ventilation ikke er tilgængelig om natten. Luftskifte skal foregå løbende og kontrolleret og derfor skal du forsyne huset med et ventilationsanlæg

Selvkørende ventilation

Dette ventilationssystem er det mest almindelige i privaten. Det forekommer også i ældre huse, hvor luften naturligt kommer ind gennem revner, utætheder og nogle gange gennem specielle vinduer. Dette system fungerer dårligt om sommeren og giver generelt ujævn ventilation. Moderne huse er for tætte og ikke tilpasset til selvkørende ventilation.

Mekanisk ventilation

Den gamle luft suges ud gennem taghætten eller via en grill ved hjælp af en ventilator og på den måde trækker systemet ny luft ind gennem ventilerne. Hvis du har træk og ønsker at forbedre din ventilation, er det en almindelig måde at løse det på.

Mekanisk udsugning, varmegenvinding

Disse ventilationsanlæg styrer både mængden af ​​indblæsningsluft og mængden af ​​afkastluft præcist ved hjælp af ventilatorer. Her tages luften ikke ind ved hjælp af en masse ventiler, men den nye indblæsning kommer ind via en ydervægsrist eller måske via en taghætte og så spredes luften ved hjælp af indblæsningsventiler i rummene. Det findes både store og små anlæg. Og hvis du blot ønsker ventilation til et enkelt rum er dette en god løsning, kontakt et firma som tilbyder ventilation montering, f.eks; https://www.sjaellands-byg.dk/