Let arbejdsbyrden med komposterbar landbrugsfilm fra zenzo dk

BIOBAG ZENZO er en af verdens førende producenter af bioplast. Deres store udvalg omfatter derfor en lang række produkter produceret af fuldt komposterbart og bionedbrydeligt plast. Deres produkter til landbrug er for eksempel populære blandt landbrugsdrivende og omfatter blandt andet komposterbar landbrugsfilm.

Komposterbar landbrugsfilm nedbrydes naturligt, mens afgrøderne vokser

Komposterbar landbrugsfilm kan gøre din hverdag som planteavler meget nemmere. Komposterbar landbrugsfilm har nemlig flere eftertragtede fordele, hvis det sammenlignes med de konventionelle alternativer. Fordi komposterbar landbrugsfilm både nedbrydes og komposteres, mens dine afgrøder vokser, sparer du for eksempel både ressourcer og arbejdskraft. Du behøver nemlig aldrig at fjerne gammel plantefolie, før dine nye afgrøder plantes, hvis du vælger at bruge komposterbar landbrugsfilm fra BIOBAG ZENZO. I stedet pløjer du bare resterne af plantefolien ned i jorden og gør klar til at plante den næste omgang afgrøder. Levetiden ligger gennemsnitligt på mellem 1 og 24 måneder alt afhængigt af foliens tykkelse, det pågældende klima og temperaturen. Det er derfor vigtigt at vælge tykkelse på folien, sådan at den passer netop de afgrøder, du dyrker i dit landbrug. For eksempel passer en tyndere folie bedst til afgrøder, der har en kort cyklus — og det modsatte gælder naturligvis for folie af den tykkere slags.

Undgå mikroplast i jorden med komposterbar landbrugsfilm fra BIOBAG ZENZO

Komposterbar landbrugsfilm fremstilles af et materiale, der kaldes Mater-Bi. Mater-Bi er et bioplastisk råmateriale, der mest af alt består af majs. Landbrugsfilmen er bionedbrydelig i jord, og den efterlader altså ikke varig mikroplast i jorden. Komposterbar landbrugsfilm er således ikke bare et alternativ, der gør din hverdag som landbrugsdrivende nemmere, men også et valg, der har positiv indvirkning på miljøet. Yderligere kan komposterbar landbrugsfilm udlægges med det udstyr, du allerede bruger til udlæggelse af konventionel plastfolie. Du behøver derfor ikke at skulle udskifte andet end folien, hvis du overvejer at prøve et mere miljøvenligt alternativ. BIOBAG ZENZO sørger derfor naturligvis også for, at du kan få komposterbar landbrugsfilm i alle de forskellige varianter, som konventionel folie normalvis fås i. Folie med perforation, med plantehuller eller i de føromtalte forskellige tykkelser er for eksempel alle mulige alternativer, du kan gøre brug af med hjælp fra BIOBAG ZENZO.

Der er altså mange fordele ved at vælge komposterbar landbrugsfilm frem for den konventionelle slags. De reducerede omkostninger i relation til både ressourcer og arbejdskraft mærkes tydeligt, hvorefter de miljøvenlige effekter – såsom mindre vandforbrug og mindre mikroplast – også er til at tage og føle på. Har du mod på at afprøve komposterbar landbrugsfilm i dit landbrug? På www.zenzo.dk kan du læse meget mere om de mange muligheder og alternativer til plast i landbruget.