Hygge på terrassen også i det tidlige forår eller langt ind i sensommeren
Ærgrer det dig, at tiden med ude liv på terrassen er så relativt kort i Danmark? Rykker selskabet ofte indenfor lige når solens sidste stråler har forladt haven? Så er det måske en terrassevarmer din have eller altan, har brug for.
Flere slags terrassevarmere
Man kan overordnet inddele terrassevarmere efter hvilken energikilde, de bruger. Dvs. der findes eldrevne, gasdrevne og varmere med traditionelt brænde i. Flere ting spiller ind, når du skal vælge: hvor stort er arealet, der skal opvarmes? Er der adgang til gas eller el? Må du have åben ild? Vil du gerne have varmen oppefra, ved gulvet eller måske flere steder?
Gas eller el?
De gasdrevne modeller får i to typer. Den ene slags kobles på husets gasledning og løber dermed aldrig tør. Det er smart, men kun en mulighed for husejere med gas.
På samme måde som en gasgrill, kan en terrassevarmer tilsluttes en fritstående gasbeholder. Det gør terrassevarmeren flytbar, men kræver til gengæld, at man altid har styr på om beholderen er fuld eller om det er tid til udskiftning. Det er irriterende at løbe tør midt i en hyggelig aften i venners lag.
Når det kommer til modeller, der kører på el, kan du vælge mellem:
- Infrarød terrassevarmer
- Halogen terrassevarmer
- Reflektorvarmer
Med el er du helt sikker på aldrig at løbe tør for varme på terrassen. Det er nemt og smart. Hvis du kunne være meget interesseret i en infrarød terrassevarmer, kan du finde en rigtig god model lige her.
Infrarød terrassevarmer
Fordelene ved at vælge en infrarød terrassevarmer er mange, men vigtigst er, at den bliver lynhurtigt varm og alle i zonen mærker varmen. Der går altså ikke en masse varme til spilde med den type og den er billigere i drift.