Hvorfor køber så mange en pladespiller

Pladespillere og vinyl har været elsket af millioner af mennesker verden over gennem mange årtier. På trods af, at andre teknologier har vundet frem de sidste mange år, så ser vi nu, at flere og flere er begyndt at købe pladespillere igen. Det er ikke alle, der kender til, hvad en pladespiller formår. 

Denne artikel beskriver nogle af grundene til, hvorfor mange ynder at eje en pladespiller til sin musikafspilning. 

Pladespilleren giver os en håndgribelig oplevelse

Der er nogle ting man ikke får, når man downloader musik. Vinylplader giver sig en direkte fysisk berøring med noget, som er meget nostalgisk og virkeligt. Selvom vi i dag mest kender det fra, når vi åbner æsken på en ny mobiltelefon, så har vi forbrugere en tendens til at elske at pakke noget ud. 

Dette gælder også for vinylpladerne. En af goderne ved at have en pladespiller er, at vi i vores hænder har noget håndgribeligt – at vi skal tage LP’en ud af et cover og manuelt lægge pladen på pladespilleren og sætte musikken i gang. At spille musik bliver til en oplevelse som den nye teknologi ikke kan give os.  

Vinylpladens lyd er unik, når den lægges på pladespilleren 

Vi elsker også pladespillere, fordi lyden er unik, når vinylpladerne afspilles. Det giver en varm og intim oplevelse og nogle gange kan man høre små baggrundslyde eller en svag knitren fra vinylpladens riller. Der er mange musikkendere, der foretrækker denne behagelige lyd i forhold til den mere rene og sterile lydoplevelse vi får fra vores downloads på mobilen. Den uperfekte perfekte lyd, der fås fra at afspille en plade på pladespilleren er noget mange slet ikke kan undvære. 

Pladespilleren giver adgang til en verden af legendarisk musik

Der er samtidigt mange, der mener, at ens musiksmag og musikglæde kun kan vokse, når man har en pladespiller. En af grundene er helt elementære – når du har en pladespiller og skal købe vinylplader, så finder du simpelthen ikke plader, der indeholder de populære numre, der afspilles i radioen nu eller findes på dine playlister. Det du derimod vil finde er ofte legende albummer eller folks yndlingsalbum gennem mange år – alt fra Nirvana til Michael Jackson og Led Zeppelin. 

Vinylpladerne tager dig tilbage i tiden, hvor end du er nu

Vinylpladerne stammer fra en tid, hvor musik ikke blev masseproduceret på samme måde som i dag, og hvor vi kan finde noget af den bedste musik, der er produceret. Det er blot en ud af mange grunde til, hvorfor den yngre generation i så høj grad søger vinylplader og pladespillere i dag. Det giver en helt anden lyd stemning og lydoplevelse, end man kan få andre steder fra.