Hvilket udstyr skal man bruge til nedrivning

Nogle gange må man rive ned for at kunne bygge nyt – men det er ikke ligefrem en nem proces. Bygninger er jo bygget til at kunne holde, så der skal en vis kraft til for at kunne rive dem ned igen – faktisk uanset hvor gamle disse bygninger er. Det er derfor ikke underligt at det kræver en del udstyr at rive bygninger ned. I denne artikel har vi fokus på lige netop det udstyr, du skal bruge for at rive en bygning – både når du vælger nedrivning med gravemaskine og når du vælger sprængning.

Nedrivning med gravemaskiner

Langt de fleste nedrivninger af bygninger skal ved hjælp af gravemaskiner. Gravemaskinerne tager lidt ad bygningen ad gangen og slæber så det nedbrudte væk. På den måde kan man nemt rive lidt ned ad gangen og rive det rette ned. Det virker umiddelbart som en god løsning, men der er faktisk nogle ulemper ved denne nedrivningsmetode. Den første ulempe er nedrivningstiden. Nedrivning med en gravemaskine er meget tidskrævende, både i forhold til selve nedrivningen, men også i form af det efterfølgende oprydningsarbejde. Gravemaskinen efterlader nemlig ret store stykker, der skal fjernes, og det kræver en del tid at fjerne. Den anden ulempe er sikkerheden. Når man benytter en gravemaskine, foreligger der altid en risiko for, at bygningen kollapser midt i processen – og det kan være livsfarligt for byggepersonalet.

Nedrivning med sprængning

Når man lige tænker over det, så lyder sprængning ikke ligefrem som en sikker nedrivningsmetode, men det er den faktisk. Sprængningen sker nemlig her under strengt kontrollerede forhold og bliver udelukkende udført af eksperter på området. Det hele bliver udregnet ned til mindste detalje, bl.a. hvor stor en omgangskreds sprængningen vil optage, så alle ved, hvor de skal befinde sig for at være i sikkerhed under sprængningen, og eksperter kan faktisk udføre sprængningen således, at der kun er et specifikt område, der bliver revet ned. Derudover letter sprængning også oprydningsarbejdet. Sprængning efterlader nemlig mindre stykker materiale, som nemt kan fjernes på ingen tid. I mange tilfælde er sprængning derfor et bedre valg end nedrivning med en gravemaskine.

Vil du gerne lære mere om sprængning som nedrivningsmetode? Du kan læse meget mere her: https://sprængning.nu/.