Hvilke kontaktlinser passer dig bedst

Når folk finder ud af, at de har behov for enten kontaktlinser eller briller, tænker de fleste nok, at det skal de hurtigt finde ud af. Det er der da også en stor chance for, at de skal. Kontaktlinseabonnementer findes dog i mange versioner, som man først lige skal have undersøgt og blive vejledt omkring.

Find de perfekte kontaktlinser for dig

Hvis du er kommet frem til, at briller ikke er noget for dig, så find de perfekte kontaktlinser. Kontaktlinser findes som sagt i mange afskygninger. Både forskellige typer, mærker osv. skal man navigere imellem. Nogle kontaktlinser passer nemlig bedst til nogles øjne, mens de ikke er sunde for andres.

Endagslinser

Endagslinser er linser, som kan bruges én dag. Du tager dem i om morgenen og ud om aftenen, hvorefter de ryger i skraldespanden. Hvis det er disse kontaktlinser, du ender med at have abonnement på, vil du få tilsendt til en kortere periode ad gangen.

Månedslinser

En anden slags kontaktlinser er månedslinser. De fungerer i en måneds tid ad gangen. Disse tager man ud om aftenen, inden man lægger sig til at sove. De skal ligge i linsevæske om natten, for at de ikke tørrer ind og stadig fungerer.

Døgnlinser

Døgnlinser er en tredje slags kontaktlinser. De kan være i øjnene konstant i op til 30 dage. De skal altså ikke ud om aftenen, men blot udskiftes efter en 30-dages periode.

Toriske og flerstyrkelinser

Toriske linser er kontaktlinser, der korrigerer for bygningsfejl. De kan både fås som endags-, måneds- og døgnlinser. Det er altså ikke en abonnement-type. Det er flerstyrkelinser heller ikke. Flerstyrkelinser er kontaktlinser med flere styrker, hvilket navnet også foregiver. Disse flerstyrkelinser, også kaldet multifokale linser, har en glidende overgang. Det betyder, at styrkerne følger med, når øjet drejes. Det er derfor fordelagtigt at have multifokale linser frem for multifokale briller.