Hvad udstyr og værktøj bruger en låsesmed

Denne artikel er udviklet af Låsesmed.dk, som er en låsesmed i København og skrevet i samarbejde med mit-udstyr.dk. I denne artikel sætter vi dig ind i hvilket udstyr en låsesmed bruger og beskriver tre af låsesmedens vigtigste værktøj.

En låsesmed har naturligvis brug for en masse værktøj og udstyr. Mange af dem er præcist de samme som for almindelige håndværkere som f.eks. en tømrer, hammere, skruetrækkere, boremaskiner, koben til at bryde døre op osv. Funktionerne af disse værktøjer er nemme at forstå og kræver måske ikke yderligere forklaringer. Her vil vi i stedet fokusere på nogle af de værktøjer, der er mere specifikke for en låsesmed.

Dirkeværktøj/dirkesæt

Et dirkesæt består af forskellige dele som låsesmeden bruger til at dirke op låse med, det kan være en lås til en bil, hængelås eller en dør. Med hjælp af et dirkesæt kan en låsesmed åbne mange forskellige låse selvom at låsene i dag bliver mere og mere modstandskraftige overfor denne åbnings metode. Derfor er det lang fra alle låse som kan åbnet med hjælp af et dirkesæt i dag.

Vridere

En vrider er et værktøj dom låsesmeden bruger til de døre med brevsprække, hvor låsesmeden fører vrideren ind igennem brevsprækken og åbner låsen indefra. Værktøjet kan vride om vrideren selvom at han eller hende står på den anden side af døren.

Låsepistiol

Låsesmeden kan skyde op nogle låse på markedet med en låsepistol. En låsepistol er også et populært værktøj blandt indbrudstyve. Hvis du har en låse som nemt kan åbnet med en låsepistol så anbefales det at opgradere låsen til din bolig. Hvis en låsesmed kan åbne din dør nemt med en låsepistol på få minutter, så kan tyven også.

 Er du i tvivl om dine låse kan holde en indbrudstyv på afstand?

Hvis du er i tvivl om dine låse er sikre og modtanddygtige nok overfor indbrud? Så er der en rigtigt god idé at tage fat i en lokale låsesmed, f.eks. hvis du bor på Frederiksberg så kan du bruge en professionel låsesmed på Frederiksberg.