Hvad er konsekvenserne af computerspil

Har du et barn, der gamer meget? Har du af netop den grund gået og undret dig over, hvilke effekter der er ved at spille computerspil? Negative som positive? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse lidt mere om, hvad computerspil egentlig gør ved vores sind og adfærd. Du vil støde på konkrete resultater fra forskning indenfor netop dette felt. Og lyder det således som noget for dig? Så læs endelig med her. Du kan dog også allerede i dag smutte forbi gaminggods.dk og læse meget mere om gaming.

Udvikler computerspil voldelig adfærd?

En af omdrejningspunkterne indenfor gaming og konsekvenserne heraf er sammenhængen mellem computerspil og voldelig adfærd. Og af netop den grund er der også blevet forsket enormt meget i netop denne sammenhæng. Resultaterne af langt de fleste undersøgelser viser dog, at der ikke er hold i hypoteserne. Der er altså ingen statistisk stærk nok sammenhæng, så det er muligt at sige, at der er en sammenhæng mellem computerspilsforbrug og udviklingen af voldelig adfærd. Og uanset, hvad undersøgelserne havde vist, kan vi jo ikke komme udenom, at gaming og computerspil er en stor del af det moderne samfund. Og af netop den grund er det altid en god idé at vejlede og snakke med både vores børn og unge om både computerspil og voldelig adfærd.

Computerspil styrker vores kognitive færdigheder

Til gengæld viser undersøgelser et overraskende positivt element ved computerspil. Det kan nemlig være med til at udvikle visse centre af hjernen, som har med vores kognitive færdigheder at gøre. Det viser sig nemlig, at computerspil ser ud til at have en positiv effekt på børnenes udvikling af den visuelle opmærksomhedsevne – og det har naturligvis positive følger. Har dit barn nemlig en forbedret visuel opmærksomhedsevne, vil han eller hun have nemmere ved at lære og udvikle læsefærdigheder.

Desuden viste undersøgelserne, at computerspil har en positiv effekt på vores visio-spatiale kognition, som er evnen til at forstå og bearbejde visuelle indtryk. En forklaring herpå, kunne være, at der i computerspil er mange visuelle opgaver, der skal løses gennem netop brug af kognitive færdigheder. Således bliver netop disse færdigheder trænet, mens der spilles, så vi er rustede til at bruge færdighederne i virkeligheden.