Hvad bruger en låsesmed af værktøj

Præcis som alle andre håndværkere, så har en låsesmed brug for masser af værktøj for at klare sit arbejde. Mange værktøj som låsesmeden bruger er samme som for almindelige håndværkere. De bruger f.eks. en hammer, skruetrækkere, boremaskiner og iblandt et koben til at bryde lås og døre op osv. Når du hører om disse værktøjer så er funktionerne enkel at forstå for de fleste, og kræver måske heller ikke yderligere forklaringer. I denne artikel vil vi derfor fokusere på nogle af de andre værktøjer, som er mere specifikke for en låsesmed.

Forskellige tænger og vridere er gode at have, mener låsesmeden

Disse værktøjer er vigtige og bruges af låsesmeden, når du er blevet låst ude eller har mistet dine nøgler. Så skal du bruge en låsesmed, så kan låsesmeden oftest åbne med hjælp af disse værktøjer. Hvis det ikke lykkes for låsesmeden at åbne din dør men en vrider, f.eks. igennem brevsprækken, så behøver han sandsynligvis ødelægge din lås for at komme ind.

Boremaskinen er låsesmedens vigtigste værktøj

Det første en låsesmed gør når de møder på adressen hos en udelåst person, er jo ikke at bore låsen op, hvis det er det han gør som det første uden at først undersøge låsen for at kende dens status, så har du sandsynligvis fået fat i en amatør. Nogle låse har en tendens til at svækkes over tid og er ofte nemmere for låsesmeden at åbne med f.eks. en bankenøgle eller låsepistol. Er det en gammel, snavset eller ubrugt lås, kan det være sværere for låsesmeden at åbne låsen og han bliver derfor nødsaget til at ødelægge denne med sine boremaskine.

Låsesmeden borer så op låsen og udskifter den til en ny.

Banknøgle og låsepistol

To andre almindelige værktøj som låsesmeden bruger for at ”skyde” op låsen uden at ødelægge den er en låsepistol eller en bankenøgle. Du kan f.eks. se hvordan Norh Sikring låsesmed i København, åbner en lås med hjælp af en låsepistol i videoen på deres hjemmeside.