Hektarstøtte hvad og hvordan
Det kan desværre være uoverskueligt og en kompliceret proces at søge den økonomiske støtte, som du er berettiget til gennem hektarstøtte. Ved de rette firmaer kan du dog få hjælp til ansøgningsprocessen og vejledning til forskellige juridiske aspekter af din landbrugsdrift. Du kan dermed være sikker på, at der er styr på tingene, og at du derfor blot kan fokusere på de ting, der er vigtigere for dig og din landbrugsdrift. Du kan således blandt andet få hjælp til at udfylde din ansøgning om hektarstøtte og indsigt i de gældende krav, som stilles, og som skal opfyldes, hvis du skal kunne opnå hektarstøtte. I denne artikel vil du kunne blive klogere på nogle af de ting, du kunne undre dig over, hvad angår hektarstøtte, og du kan få svar på eventuelle spørgsmål, som du kunne have.
Hektarstøtte – hvad er det?
Hektarstøtte er en ordning til alle, der har jord, som helt specifikt bruges til landbrugsproduktion. Hvis du har nogle hektar med naturområder og lignende, så kan du altså desværre ikke få hektarstøtte, eftersom de ikke bruges specifikt til landbrugsproduktion. Hvis du derimod ejer et landbrug, hvor du har marker, som du dyrker, så har du altså mulighed for at ansøge om hektarstøtte gennem den støtteordning, som er aktuel i EU. Støtten skal du søge én gang hvert år, og fristen for at ansøge ligger oftest ultimo april. Hvis du er erhvervsdrivende landmand, så har du selv ansvar for, at du skal søge støtten hvert år. Til dette kan du dog få hjælp ved visse firmaer, som specialiserer sig i de juridiske facetter af landbrugsdrift. De er klar til at hjælpe dig med at komme sikkert gennem processen hvert år, og de giver indsigt i hvilken dokumentation, der er relevant. Hvis du har brug for hjælp til ansøgningsprocessen eller andet, der har med hektarstøtte at gøre, så sidder de altså klar til at hjælpe.
Hvor stort er støttebeløbet i forbindelse med hektarstøtte?
Støttebeløbet, som du kan modtage i forbindelse med hektarstøtte, regnes per hektar og varierer. Beløbet/støtten består af en grundbetaling og en grøn støtte. Heraf udgør den grønne støtte 47% af grundbetalingen. Typisk er grundbetalingen på et planteavlsbrug cirka 1.280 kroner. Dette beløb kan dog være højere, hvis der er kvæg- eller mælketillæg. Værdien af hektarstøtten vil komme til at falde gennem årene på grund af, at der sker en politisk omfordeling.