Har du styr pa afgift pa elbiler

Intet er i dag mere populært end elbilerne. De traditionelle biler bliver i stor stil skiftet ud med elbilerne, idet flere gerne vil tage de forskellige grønne tiltag til sig, spare penge på brændstof, have det nyeste udstyr inden for bilverdenen eller måske en kombination af flere af disse.

Uanset hvad, så er der nogle ting, du bør vide med en elbil, før du løber ud og gør dig en investering i en sådan.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med elbil afgift.

Læs med herunder og bliv klogere på emnet.

Fordelene ved at have en elbil

Der er selvfølgelig altid en afgift, der skal betales på en bil, og det gælder også den, der er drevet helt eller delvist af el. Dog er denne afgift væsentligt mindre, end det gør sig gældende med de biler, der kører på de fossile brændstoffer blandt andet fordi, regeringen gerne vil belønne de grønne initiativer. Derfor får du som bilejer med en grøn bil en tak for din omtanke for miljø og klima med en mindre omkostning.

Og så skal vi ikke glemme, at der også er en række afgifter og fradrag, du som bilejer af en elbil kan drage fordel af. Her er der for eksempel tale om et batterifradrag.

Hold godt øje med afgifterne

Afgiften på elbiler ændrer sig løbende, derfor er det et område, det er værd at holde øje med. Typisk ændrer afgiften sig på samme måde som den, der betales for de traditionelle biler, og herefter kan du så med en elbil trække diverse afgifter og fradrag fra.

Derfor kan der være rigtig mange penge at spare med en elbil – når først du har gjort dig en større investering og fået bragt en sådan hjem i din garage. Husk dog hertil også udgiften til en ladestander i privaten.