Guide sadan bygger du din egen træterrasse til en god pris

Hvis du har en have, er du sikkert rigtig glad for muligheden for at sætte dig ud på din terrasse og nyde livet, når solen skinner, og når dine venner kommer på besøg. Terrassen er lig med gode stunder og livsnydelse, og derfor er det naturligvis vigtigt at have en lækker terrasse, som skaber de bedste rammer om grillaftener, afslapning og meget andet.

Hvis du står overfor at skulle bygge terrasse på din græsplæne, eller hvis du gerne vil opdragere den gamle, fordi den er blevet slidt og trist at se på, bør du overveje at lave en træterrasse. En træterrasse giver nemlig en hel anden varme til haven end betonfliser, og så er det faktisk også ret nemt at bygge en træterrasse på egen hånd – du skal bare følge vores 4 skridt herunder, og så er du rigtig godt på vej til at få en ny og lækker terrasse.

Lav en plan

Når du vil bygge en terrasse, skal du altid starte med at have en plan. Her er det eksempelvis vigtigt at tænke grundigt over placeringen af terrassen, så både adgangs-, læ-, og solforhold er helt på plads.

Tegn din terrasse

Det er vigtigt at lave en præcis tegning af din nye træterrasse. Mål derfor grundigt op og noter dig, hvor stor du ønsker, din terrasse skal være, hvorefter du kan finde papir og blyant frem for at tegne det hele op.

Bestil de nødvendige materialer

Når du har styr på plan og tegning, er det nemt at bestille de materialer, der er nødvendige til projektet. Her skal du bruge nogle billige terrassebrædder samt træ til konstruktion af fundamentet.

Byg din terrasse

Når dine materialer ankommer, kan du gå i gang med at bygge konstruktionen under terrassen, og så er du snart klar til at montere dine terrassebrædder.