Guide sådan laver du dine helt egne pallemøbler

Er du helt vild med pallemøbler? Måske du har gode minder fra en dag, hvor du sad i nogle og drak et godt glas hvidvin? Uanset, hvorfor du godt kan lide pallemøbler, kan vi ikke komme udenom, at de efterhånden findes, hvor end vi går. Det har nemlig, og er stadig, været utroligt populært med palle møbler både indendørs og udendørs – og med god grund. Møblerne er både smarte, behagelige og praktiske. Kort sagt, er pallemøbler en billig, nem og praktisk genvej til et stemningsskabende møbler. Og ønsker du at lave dine helt egne pallemøbler, skal du blot læse med i denne lille guide. Er dine tommelfingre dog skruet omvendt på, kan du også vælge at købe dine palle møbler færdige. Gå i så fald lige her på opdagelse i det store udvalg af færdiglavede pallemøbler.

Det skal du være opmærksom på, før du går i gang:

Du skal først og fremmest have en sikker palle. Den skal gerne være brændemærket med Epal eller DS, så du kan være sikker på, at du og resten af husstanden ikke bliver forgiftede. EUR- og DS-paller er nemlig ikke overfladebehandlede. Derudover skal du naturligvis også gennemgå pallen for rustne søm. Og er du glad for de pallemøbler, du ender med at få bakset sammen, så giv dem en gang træbeskyttelse, så du kan have glæde af dine nye pallemøbler i mange år frem.

Lav flere forskellige pallemøbler med blot en smule grej

Du behøver faktisk ikke det helt store grej, for at lave pallemøbler. Du bør dog anskaffe en god skruemaskine, en stiksav, et koben og nogle gode, lange skruer. Har du dette grej, er der næsten ingen begrænsninger for, hvilke pallemøbler du kan lave. Du kan altså lave alt lige fra en pallesofa til et pallebord. Og det er faktisk ret nemt. Til en sofa skal du for eksempel blot skrue 2 paller sammen ovenpå hinanden, mens den sidste palle skæres midt over og bruges som ryglæn. Du kan desuden vælge at skrue nogle hjul på dine pallemøbler, så du nemt og hurtigt kan flytte rundt på dem efter behov.

Og selvom det er forholdsvist nemt at lave pallemøbler, er det altså også noget af et projekt. Pallerne er tunge og uhandy, og ønsker du derfor både at spare tid og kræfter, kan du med stor fordel købe nogle, der er lavet på forhånd.