Grej du skal have med pa fisketuren

Elsker du at komme ud i naturen og smide linen i vandet? Det kan være du er erfaren lystfisker og har fuldstændigt styr på hvad du skal have med, men det kan også være at du blot nyder stilheden og roen ved at sidde ved en sø og fiske. Hvis du tilhører den sidste gruppe, så kan du med fordel læse denne artikel, hvor vi giver dig et par gode råd, til hvilket udstyr og grej der er essentielt at have med på sin fisketur.

Fiskenet

Det siger sig selv, at man skal have en fiskestang med på sin fisketur, men det er ikke nødvendigvis alle der tænker over, at det er en fordel at have et fiskenet med. Fordelen ved at have et fiskenet med på turen er, at man ikke skal helt ud i vandet for at hente genstridige fisk ind. Du skal bare hale dem ind til kanten og så kan du tage dem med nettet og smide dem over i din medbragte spand, medmindre at du vil sætte fisken ud igen med det samme.

Forskellige typer grej

Udover fiskestangen, så skal du også have andre former for grej med, for at det kan blive en succesfuld fisketur. Forskellige typer kroge, woblere og andet, samt karpe grej, hvis du skal fiske i en mindre sø eller mose. Du kan selvfølgelig også nøjes med en stang, en line, en krog og en regnorm, men så er det ikke sikkert at du fanger de fisk og de antal af dem, som du gerne vil have.

Korrekt tøj

Alt efter hvad årstid det er, når du skal ud og fiske, så er det vigtigt at du klæder dig korrekt på. Hvis det er sommer, så er det ikke noget man behøver at tænke så meget over, men et par vaders kan dog være en god idé, især hvis man fluefisker. I de koldere årstider, er det en god idé at have et par varme sokker inden under sine vaders, da man står stille lang tid af gangen når man fisker. Vaders er fine til at holde vandet ude, men ikke så gode til at holde fødderne varme.