Gor det selv og lær noget nyt

Måske du aldrig har lappet din cykel, skruet et bord sammen eller klippet en hæk før? Frygt ej, for der er rigtig mange muligheder online for at tilegne dig den viden! Fx YouTube er en god kilde, hvor folk ligger videovejledning til, hvordan du kan gøre ting selv. Det kan også være, du har en god ven eller familiemedlem, du kan forhøre dig ved. Det er selvfølgelig vigtigt at kunne spørge andre til hjælps, men ved at give dig i kast med at lære noget nyt, kan du også selv udvide dine færdigheder. Så kan du også være den, der lærer fra sig, og kan give den samme følelse videre som, da du lærte det.

Hav sikkerheden i orden

Uanset hvad du gerne vil give dig i kast med at lave selv, så er det en god idé at tilgodese din egen sikkerhed. Om det er i hjemmet eller i haven, så er det vigtigt, at du har det nødvendige sikkerhedsudstyr. Der er selvfølgelig nogen ting, der er farligere end andre. Hvis du f.eks. skal lappe din cykel, kan et par gummi handsker måske blot være nok, så du ikke får olie på hænderne. Læs mere her, hvor du kan læse om de gode råd Alm. Brand giver, så du f.eks. undgår ulykker i haven.

Inspirere andre

Efter du er færdig med gør-det-selv projekt kan det også være opløftende at dele det med andre. Måske du bruger de sociale medier, er en del af en forening eller noget helt tredje. Du får måske et klap på skulderen og komplimenter, men når du deler det med andre, kan det også åbne for den mulighed, at de også bliver inspireret. Det kan være, de vil gøre kunsten efter, og give sig i kast med at lave flere ting selv og dermed lære noget nyt.