Foretag dit barns sundhedseftersyn derhjemme

Mange forældre vælger at tage deres børn til lægen for at få lavet et sundhedseftersyn. Men det er ikke altid nødvendigt at tage børnene til lægen for at få foretaget et sundhedseftersyn. De fleste sundhedseftersyn kan faktisk sagtens foretages derhjemme.

Lav en undersøgelse med et stetoskop

Det er faktisk rigtig let og enkelt at foretage et sundhedseftersyn derhjemme. Du skal bruge et stetoskop, og så kan du undersøge barnet fra top til tå. Start med at undersøge barnets hjertelyd og lunger. Det er en god idé at køb duplex stetoskop her, da et duplex stetoskop kan bruges til både lunger og hjerte. Når du har undersøgt barnets hjertelyd og lunger, så kan du undersøge barnets mave. Du kan undersøge, om barnet har ondt i maven, og om barnet har fordøjelsesbesvær.

Undersøg barnets ører, næse og hals

Hvis barnet er utrygt ved at komme til lægen, kan I lege læge. Her kan I undersøge barnets ører, næse og hals. I kan lege at I undersøger, om barnet har ørebetændelse eller halsbetændelse. Det er en god idé at have et lille spejl med, så barnets kan følge med i legen. Når du har undersøgt barnets ører, næse og hals, så kan du undersøge barnets hud. Du kan også undersøge, om barnet har eksem, psoriasis eller andre hudlidelser.

Undersøg barnets tænder

Det er også en god idé at lege at undersøge barnets tænder, hvis barnet er bange for at komme til tandlæge. Du kan undersøge, om barnet har huller i tænderne eller om barnet har brug for at få en tandrensning. Det er rigtig let og enkelt at foretage et sundhedseftersyn derhjemme. Du skal bruge et stetoskop, og så kan du undersøge barnet fra top til tå.

Kontroller barnets syn og høresans

Det er også en god idé at kontrollere barnets syn og høresans. Det er en god idé at have et synstestkort med, så du kan undersøge, om barnet har nedsat syn. Du skal også undersøge, om barnet har en nedsat høresans.

Kontakt altid din egen læge, hvis du har tvivl eller spørgsmål.