Foder til drægtig hoppe pas godt på din hoppe men hun er i fol

En af de vigtigste ting, du kan gøre for din drægtige hoppe, er at sørge for, at hun er sund og rask og i stand til at producere colostrum af god kvalitet. Colostrum er vigtigt for det nyfødte føl, da det indeholder et højt indhold af antistoffer og har et højt energiniveau. Uden colostrum er føllet forsvarsløst over for infektioner og overlever måske ikke. For at sikre, at din hoppe producerer colostrum af god kvalitet, bør du give hende en velafbalanceret kost og masser af rent, frisk vand – og foder til drægtig hoppe er derfor også utroligt vigtigt. Du bør også sørge for, at hun får masser af motion, da det vil være med til at holde hendes krop i topform. Hvis du er bekymret over din hoes helbred eller hendes evne til at producere colostrum, bør du tale med din dyrlæge. Læs med om foder til drægtig hoppe lige her og bliv klogere på, hvordan du passer bedst muligt på hende, mens hun er i fol.

 

Hvorfor er det væsentligt med foder til drægtig hoppe?

Foder til drægtig hoppe er altså ualmindeligt vigtigt – i hvert fald, hvis du ønsker både en sund hoppe og føl. Efter foling skal din hoppe producere ca. 15 liter mælk om dagen til føllet. Derudover skal hoppen forbruge energi for at vedligeholde sin egen krop. Desuden skal hun være i stand til at producere nye æg og blive drægtig igen. Hoppen har derfor et betydeligt større energibehov efter følfældning end under drægtigheden. Derfor er det vigtigt, at hoppen ikke er i energiunderskud i drægtighedsperioden, især i de sidste måneder af drægtigheden. Hvis det sker, vil føllets udvikling blive hæmmet, og hoppen vil have sværere ved at få føl. Det er derfor vigtigt at kontrollere hoppens pels regelmæssigt for tegn på dårlig ernæring eller vægttab. En sund pels bør være skinnende og fri for skaldede pletter.

 

Væske er lige så vigtigt som foder til drægtig hoppe

Hvis du er usikker på, om din hoppe får nok næring, kan du rådføre dig med en dyrlæge eller en foderstofkonsulent. De vil kunne rådgive dig om den bedste fodertype til din hoppe og hendes aktuelle drægtighedsstadie. Det er også vigtigt at sørge for, at hoppen hele tiden har adgang til frisk, rent vand. Mangel på vand kan føre til dehydrering, hvilket kan være farligt for både hoppen og hendes føl. Så udover, at det er vigtigt med foder til drægtig hoppe, er det altså mindst lige så vigtigt, at både hoppe og føl har adgang til væske.