Find den rigtige vin til maden
Vinens verden kan være utrolig nem at fare vild i. Særligt hvis du ikke er den helt store vindrikker i forvejen. Der findes for det første forskellige slags vine. Der er rødvin, hvidvin, rosé, mousserende vin, portvin med flere. Allerede dér bliver det forvirrende. Men for at det ikke skal være nok, findes der også tusindvis af forskellige vine indenfor den bestemte slags.
Særligt rødvinen kan være svær at blive klog på. Her er der forskellige druesorter, der er forskellige regioner i samme land, og så er der forskellige, vinproducerende verdensdele. Disse forskellige faktorer har stor indflydelse på smagen af vinen og dermed også den mad, som den passer bedst til. At vælge den rigtige vin kan derfor være en hel videnskab i sig selv. Heldigvis findes der nogle vine, som passer til det meste mad – eksempelvis pinot gris vin. I de følgende to afsnit kan du få et par tips og tricks til, hvordan du vælger en mere specifik vin til dit næste måltid.
Den rigtige verdensdel
Der findes mange områder i verden, hvor der bliver produceret god vin. Der er eksempelvis Sydamerika og Australien, men alene her i Europa er især Frankrig og Italien kendte for deres gode vine. Når du skal vælge den rigtige vin kan det være en god idé, hvis du tager udgangspunkt i det måltid, som du skal have. Hvis dit måltid læner sig op af det italienske køkken, kan du med fordel vælge en italiensk vin.
Den rigtige vintype
Som nævnt i artiklens indledning findes der mange forskellige typer vin. Rødvinen er den mest populære, når det kommer til mad. Men hvis det er en meget varm sommerdag, eller du skal have et let måltid, kan hvidvinen være at foretrække. Hvidvinen er ofte mere frisk i smagen end rødvinen, og derfor egner den sig bedre til de varmere dage.