Fedtsugning genvej eller vejledning

Har du brugt 2021 i fitnesscenteret eller på løbestierne? Eller i køkkenet for at preppe sund mad til næste uge? Så er du en af mange. Corona har nemlig gjort noget ved folkesundheden. For nogen har den betydet mindre tid til motion, og mere tid indendørs. Men for mange andre, har den været et springbræt til endelig at få gjort noget ved de ekstra kilo.

Har du efterhånden nået din drømmevægt, men kan du ikke se det på tøjstørrelsen, så har du måske overvejet en fedtsugning, for lige at få det sidste fedt væk. Eller er du en af dem, der mener det er snyd?

Det genstridige fedt

Vi er alle bygget forskelligt, og vil altid tage på eller tabe os på forskellige måder. Det er derfor man taler om for eksempel pæreform og æbleform. Kroppe ER bare forskellige. Derfor kan det også være, at du har nogle fedtdepoter som hverken kan motioneres væk, eller klares med en slankekur. Og det kan være virkelig frustrerende. For efter længere tid med mere fokus på sund kost og motion, og nødvendigheden af at give afkald på en masse lækre, dårlige vaner, vil man også gerne se resultaterne.

Dobbelthagen der ikke vil forsvinde

Et af de steder på kroppen, hvor man hurtigst kan se, om folk har tabt sig eller taget på, er på halsen. En lille dobbelthage, eller mangel på samme, er nemlig oftest afslørende for den øvrige vægt, fordelt rundt omkring på kroppen.

Af den grund, tyr mange til en fedtsugning på halsen, for at dobbelthagen følger med resten af vægttabet. Der kan være mange grunde til, at fedtet bliver siddende på halsen – blandt andet alder eller slappe muskler, men faktum er, at det er irriterende, at det bliver der.

Diskussionen om fedtsugning

Der vil altid være delte meninger om fedtsugning. Nogen mener, at det er en genvej, eller simpelthen snyd. Andre mener, at det er en lige så rimelig måde, som en slankekur. Nogen igen er af den holdning, at det kan være nødvendigt i forlængelse af en slankekur, for at holde motivationen oppe. For hvad er meningen med en ændring i livsstilen, hvis man ikke er tilfreds med resultatet i sidste ende?

Nogle gange kan fedtsugning være decideret nødvendigt for at opretholde livskvaliteten. Ekstra fedt på for eksempel halsen eller maven kan nemlig gøre vejrtrækningen mere besværet. Dette kan gøre det mere svært at få motioneret, og på den måde kan det blive en ond spiral.