Facademaling få huset til at se ud som nyt

Trænger dit hus til en kærlig hånd? Begynder det at se træls ud udefra? Så bør du nok overveje at få malet huset med facademaling.

Facademaling kaldes også udendørs maling, og dette kan du bruge, hvis du ønsker at male facaden på dit hus en anden farve. Eller hvis dit hus allerede er hvidt i forvejen, og det trænger til en ny omgang. Der er mange forskellige typer facademaling, og der er også forskellige måder, hvorpå du kan gøre dine facader klar til maling. Hvis du gør dit forarbejde godt, så sikrer du det bedste resultat, og dine facader vil se flotte ud i mange år.

Det er væsentligt, at du undersøger dine mures tilstand, inden du påbegynder dit projekt og køber facademaling. Hvis eksempelvis den gamle maling er skallet af, eller hvis den puds, der er på facaden, er meget vandabsorberende kan dette have stor betydning for, hvilken type maling du bør anvende.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af facademaling.

Skab det bedste resultat med facademaling

Du skal naturligvis vælge farve på facademaling efter, hvilket udtryk du ønsker, at det færdige resultat skal have. Du kan eksempelvis vælge en helt almindelig hvid facademaling eller en brækket hvid. Dette giver dig mulighed for at give dit hus lige netop det udtryk, som du ønsker.
Skal du være sikker på at få det bedst mulige resultat er det en god fordel at starte med en god grunder. Hvis der er tale om en helt ny mur, er det vigtigt, at muren er helt tør både indvendigt og udvendigt, før du begynder at male. Man bør dog vente 2 år med at male et helt nyt murværk. Hvis det er en ældre mur, du skal male med facademaling, skal den repareres med mørtel først, og så skal dette være helt tørt, før du begynder at male. Det er desuden lettere at reparere skader på huset, hvis malingen er lys.
Så hvis dit hus trænger til en kærlig hånd, så giv den en gang facademaling, og se huset som helt nyt.