Fa tre rad til hvordan du indretter hjemmet optimalt

Det er ingen lige til sag at indrette, hvis man ikke før har haft ansvaret for indretningen af en komplet bolig. Det er en stor opgave, der både kan være dyr og tidskrævende. Mange indretter løbende med nye genstande og møbler, fordi de ikke kan købe det hele eller beslutte sig på blot en gang.

Tæpper i flere afskygninger

Synes du generelt, at din indretning er endt med at være for kantet og kedelig eller hård, kan det være, at det, du mangler, er et par tæpper rundtomkring. Tæpper kan nemlig gøre en kæmpe forskel for, hvilken atmosfære, man føler, et rum har. Du kan finde en masse forskellige tæpper på kilands.dk.

Om inredning – eller på dansk ”om indretning” – kan det siges, at man i hvert fald ikke kan vælge de samme tæpper til hvert rum. Det kræver varierende funktioner. Et plasttæppe er for eksempel praktisk at have under spisebordet, mens et væg-til-væg-tæppe hører sig bedre til på et værelse og et almindeligt gulvtæppe ofte ses liggende i en stue.

Lyt til dig selv

Igen kan man om inredning snakke om, at det er meget individuelt, hvad man synes, gør de betydningsfulde forskelle. Hvad du opfatter som et atmosfæremæssigt køligt rum, kan en anden sagtens opfatte som et åbent og varmt lokale.

Derfor skal du altså bare lytte til dig selv, når du står over for nogle svære indretningsmæssige beslutninger. Du bør ikke forsøge at tilfredsstille andre end dig selv.

Vægmaling

Et generelt tip, når du vælger, hvilken farve dine vægge skal males med, er, at de mørke farver får rummet til at føles mindre i modsætning til de lyse farver, der skaber en illusion af et større rum. Vil du gerne have et stort og åbent lokale til at blive hyggeligere og mere intimt, kan du dermed bevidst sigte efter mørke nuancer.