Fa den ideelle printer til storre printformater

Har du brug for en ny printer til større printformater? Der findes et bredt udvalg af printere, som kan anvendes i forskellige sammenhænge og til flere formål. Du kan netop her læse om printere, som kan udføre prints af større formater.

Hvad er en storformatprinter?

Storformatprinter betegner en bestemt type af printere, som kan printe og udskrive i større formater. Denne printerype kaldes plotter og anvendes ofte af forskellige virksomheder, såsom arkitekter, ingeniører eller grafikere, men kan også sagtens anvendes til eget brug.

Dette bør du overveje, når du skal vælge en printer

  1. Der findes både printere for begyndere, der er nemmere at anvende. Har du allerede erfaring med at benytte disse, kan du købe en printer, som er mere avanceret. Vigtigst er at du vælger en, som du kan finde ud af at anvende.

  2. Når du vælger din plotter, bør du overveje hastigheden, som skal leve op til, hvor hurtigt den skal printe i forhold til dine behov. Der fås plottere, der kan printe et A1 pr. 25 sek.

  3. Printerens størrelse, de fås nemlig både i mindre og større størrelser, er vigtig. Du kan her tænke over, hvor den skal stå, og hvad du har plads til. Ligeledes gælder dens materiale, hvis du går op i indretningen. De fås nemlig i forskellige materialer, såsom træ og stål.

  4. Set i forhold printerens printstørrelse, er det væsentlig, at din plotter kan printe papir i den størrelse, som I ønsker. Det nemlig forskelligt for printermodellerne, om de kan printe i A1, A2 osv.

  5. Plotterens papirtype er væsentligt at overveje, hvis I ønsker prints i særlige papirtyper. Det kan være, at I har behov for at printe papir, som er selvklæbende, mat eller i satin.

  6. Indbygget funktioner, idet det er vigtigt, at den har de rette funktioner, der dækker dine eller virksomhedens behov. Dette kan