Er du interesseret i tilskud til nyt fjernvarmeanlæg

Opvarmning af din ejerbolig kan være en dyr fornøjelse. Især i disse tider, hvor uro rundt om i verden kan påvirke vores energiforsyning. Heldigvis arbejdes der på, at vi i fremtiden er mindre afhængige af en bestemt energitype. Som privatperson kan du ofte med økonomisk fordel fokusere på din egen boligs varmekilde. Måske er på tide at udskifte olie- eller gasfyret og i stedet blive koblet på den lokale fjernvarmeforsyning? Er det en mulighed, som du gerne vil blive klogere på, så kan du søge på internettet for yderligere information om tilskud til fjernvarme og andre relevante oplysninger.

Er dine naboer også interesserede?

Muligheden for tilskud til nyt fjernvarmeanlæg kan du overveje at dele med dine naboer og genboer, ja ligefrem hele lokalsamfundet. Udgifterne og udfordringerne ved at få fjernvarme installeret kan ofte blive mere overskuelige ved at flere husejere går sammen. Det kan for eksempel gøre det særligt attraktivt for udbydere af fjernvarme at få jer alle sammen som kunder på en gang. Herved kan installationsopgaverne og alt det andet praktiske samles i et projekt med en fælles tidsramme. Hvis der er flere husejere til at betale de samlede startomkostninger, slipper den enkelte husstand sandsynligvis med en lavere indskudspris.

Se på alle detaljerne før du beslutter dig

En økonomisk besparelse er en god grund til at overveje at kassere boligens gas- eller oliefyr, men husk at undersøge alle mulige fordele og ulemper, før du søger tilskud til nyt fjernvarmeanlæg. Finder du en mulig leverandør, skal du læse alle detaljerne før du skriver under. Her kan du eksempelvis gå online og finde alle tilgængelige informationer. Er en stor del af dit lokalsamfund med på ideen, afholdes der sikkert et fællesmøde eller to i byen, hvor du kan lytte til andres erfaringer og stille gode spørgsmål. Jo mere du ved på forhånd, jo færre overraskelser får du.