Energioptimer din bolig med disse 3 tips

Flere og flere har fokus på energioptimering af deres bolig. Det er nemlig ikke bare muligt at opnå nogle økonomiske besparelser, hvis du begynder at bruge mindre energi. Det er også positivt for miljøet.

Men hvordan kan du komme i gang med at energioptimere?

Skift dit gamle fyr ud med en varmepumpe

Hvis du opvarmer din bolig ved hjælp af et gammelt fyr, så er det måske en god idé at se på en mere energi- og miljøvenlig løsning. Du kan nemlig skifte dit olie- eller gasfyr ud med f.eks. en varmepumpe. En varmepumpe producerer langt mere energi, end den selv forbruger.

Det er en løsning, der ikke blot gavner dit varmeforbrug, men som også gør miljøet en tjeneste.

Hvis du har brug for yderligere rådgivning inden for varmepumper eller energioptimering generelt, så kan du kontakte Midtjysk El Center. Det er en fordel med professionel vejledning, hvis du er i tvivl om noget. Det kan give dig afklaring omkring alle dine spørgsmål.

Midtjysk El Center – Løser alle opgaver fra varmepumper til energioptimering.

Efterisoler din bolig

Hvis ikke din bolig er godt isoleret, så er der meget varme og energi, der går til spilde. Derfor kan du isolere din bolig bedre, hvis du gerne vil skrue ned for din boligs energiniveau.

Det er dog ikke altid til at vide, hvorhenne i din bolig der egentlig er brug for ekstra isolering. Derfor kan det være en hjælp at bestille en termografisk undersøgelse. Det kan nemlig give dig en idé om, hvor der er brug for efterisolering.

Udskift dine utætte vinduer

Varme trænger ikke bare ud gennem vægge og lofter. Det kan også gå ud over dit varmeforbrug, hvis dine vinduer ikke er helt tætte.

Derfor er det også en god investering at udskifte dine vinduer, hvis ikke de er helt tætte og godt isoleret.