En rollator kan mere end en spadserestok

Hvis du er gangbesværet, er en almindelig spadserestok ikke altid tilstrækkelig eller hensigtsmæssig hjælp, hverken inde eller ude. Genkender du problemet, kan du overveje en rollator.

Ordet rollator giver måske associationer til den gammeldags gangbuk eller gangstativ, der er forløberen for den rollator, der er udbredt i dag – og som har sit navn, fordi den er udstyret med hjul, så den kan rulle! Den har den umiddelbare og soleklare fordel frem for sin forgænger, at brugeren ikke behøver at løfte den og flytte den frem for hvert eneste skridt.

SeniorSalg.dk – stort udvalg af rollatorer

Har du brug for en rollator, har du mange valgmuligheder. I dag produceres rollatorer i utallige modeller, til udendørs og indendørs brug, forsynet med bakker og/eller kurve, letvægts og sammenklappelige; og der findes masser af tilbehør til dem.

Foruden at være en støtte, når du går, kan indendørs rollatorer tjene som anretterbord, mens udendørs modeller samtidig kan fungere som indkøbsvogn. Begge typer udgør en transportabel siddeplads, hvis du trænger til et hvil undervejs.

På webshoppen SeniorSalg.dk finder du et stort udvalg af  rollatorer, hvoraf flere modeller kan benyttes både udenfor og indendørs, men det kan alligevel være en god idé at anskaffe to, én til indendørs- og én til udendørs brug.

Indendørs og udendørs

Indendørs skal rollatoren kunne komme igennem dørene og bevæges ubesværet mellem møblementet, så den skal ikke være for bred. På SeniorSalg.dk finder du en række rollator modeller, der er specielt designet til at gøre det lettere for gangbesværede at færdes i deres hjem,

Udendørs er der brug for en mere robust model, ikke mindst hvis den skal bruges som indkøbsvogn – den skal kunne bære både varerne og dig selv, hvis du holder en pause på vej hjem fra supermarkedet. Og hjulene skal kunne holde til asfalt og fortovsfliser.

At være gangbesværet er ikke ensbetydende med, at man ikke kan køre bil. Og uanset om du er chauffør eller passager, vil en letvægts udendørs rollator være en fordel. Letvægts rollatorer fra SeniorSalg er af kulfiber eller aluminium, og de har samme bærestyrke som tungere modeller af stål.

Alle SeniorSalgs udendørs rollatorer kan klappes sammen, men dem der karakteriseres som sammenklappelige, udmærker sig ved at kunne stå lodret i sammenfoldet tilstand.

På SeniorSalg.dk kan du få et overblik over hele sortimentet og beskrivelser af hver enkelt model – og du kan få råd og tips til at vælge den rollator, der passer bedst til dine behov.