En nodvendig og pakrævet sikkerhedsforanstaltning

Arbejder du som tømrer, murer eller med en anden slags håndværk, kan det være, at du sommetider sendes på arbejde et stykke over jordens overflade. Ikke op i usandsynlige pilothøjder, men risikable højder på tage m.m. Da er det vigtigt, at du og arbejdspladsen er bevidste om sikkerhedsforanstaltningerne.

Faldsikringer for arbejdernes sikkerhed

Det er for det første ekstremt farligt, hvis du og dine kollegaer arbejder i højder med faldrisiko uden nogen former for faldsikring. Hvis du ikke er bekendt med termen ”faldsikring”, er det godt, at du læser med her. En faldsikring er ganske simpelt en sikring mod at falde. Dermed ikke sagt, at du med en faldsikring ikke stadig vil være i fare for at falde. Forskellen er, at du med en faldsikring har en mindre sandsynlighed for at ende i situationen, og du er bedre sikret, hvis du gør. En faldsikring er eksempelvis en line eller en sele, såvel som det kan være et stillads. De sikrer på hver deres måder. Netop derfor er det fornuftigt at kombinere flere forskellige faldsikringer samtidig, så du kan udføre dit arbejde uden at være nervøs på egne eller andres vegne. Det er garanteret ikke sjældent, at jeres arbejde kræver, at I skal lidt opad i højden. Af den grund kan firmaet overveje at købe faldsikringer i stedet for at leje dem.

Huskeregler

Du skal huske på, at det ikke er dit, men din arbejdsgivers ansvar, at sørge for, at I arbejdere har adgang til det påkrævede faldsikringsudstyr. Derudover er det aldrig forgæves at være på den sikre side ved at tjekke, at faldsikringsudstyret er i orden, inden man tager det i brug. Det må nemlig ikke have været belastningsudsat eller have behov for en reparation. Selvom det giver sig selv, kan man hurtigt fortrænge det i arbejdets hast. Da skal du huske, at det er for din egen sikkerheds skyld.