En momentnøgle du kan stole på

Er du mekaniker eller måske bare gør-det-selv-typen, så har uden tvivl erfaring med at skulle skifte dine bildæk ihvertfald hvert halve år. Du ved at du gerne selv vil udføre arbejdet og spare den udgift det kan være, men samtidig vil du gerne sikre dig at opgaven udføres let og forsvarligt. Det kan nemlig være ret svært at vurdere hvor meget boltene egentlig skal strammes med en almindelig hjulnøgle – især når alufælgene med sommerdæk skal monteres.

Alufælge til biler er meget mere følsomme for korrekt tilspænding en stålfælge, så momenttilspændingen er et spørgsmål om sikkerhed.

Hvis du ikke får spændt nok kan du risikere at dækkene falder af fælgen mens du er ude at køre. Hvis du får spændt for meget, kan du risikere at ødelægge ikke bare boltene, men også selve fælgene.

Det skal dog ikke skræmme dig væk fra at skifte dine egne bil- og cykeldæk, for det problem kommer du nemlig aldrig til at skulle forholde dig til igen ved anskaffelse af en momentnøgle i god kvalitet.

En momentnøgle giver dig muligheden for at forudindstille den til et ønsket specifikt moment (oftest angivet i NewtonMeter – Nm), hvilket sikrer at dine bolte spændes præcist som det er foreskrevet i manualen.

Du begynder blot at spænde bolten som du ville gøre med en almindelig topnøgle, og når du så når dit ønskede moment vil nøglen give en kliklyd. Så ved du helt nøjagtigt hvor lang tid du skal spænde og nøjagtigt hvornår du skal stoppe. Det gør ikke kun arbejdet lettere, men hjælper dig samtidig med at sikre at det udføres ordentligt og professionelt uanset erfaring.

Der findes en lang række forskellige momentnøgler på markedet, som alle har den samme grundlæggende funktion – at få dig til at spænde dine hjulbolte på korrekt vis. Nogle nøgler kan dog være bedre til at løse den opgave end andre. Hvis motivet bag at skifte dine bildæk selv er for at skåne pengepungen, kan det virke oplagt at vælge den billigst tilgængelige løsning på momentnøgle-markedet.

Dette er dog absolut ikke et område du vil gå på kompromis med kvalitet på. Som sagt kan upræcis spænding af dine hjulbolte have fatale konsekvenser, og derfor bør du prioritere præcision og kvalitet over kortvarige besparelser.

Og til det vil tyske Stahlwille være det oplagte valg, da de er eksperter indenfor momentnøgler. Stahwilles katalog af momentnøgler er af højeste kvalitet på markedet, og nøglernes millimeter præcision er i stand til at dække alle potentielle behov du kunne have. Stahlwille er derfor det foretrukne mærke indenfor vindmølleindustrien hvor tilspænding i korrekt moment er afgørende for vindmøllernes drift og sikkerhed. Også bilværksteder med krav til ensartet tilspænding er blandt Stahlwilles kunder.

Erhverv en momentnøgle i dag, og gør det lettere at skifte dine bil- og cykeldæk end nogensinde før!