Dyrker du vandsport sa fa en svommedragt

At du har en svømmedragt eller en våddragt på er et must, når du dyrker windsurfing, står på et paddleboard eller dyrker andre typer vandsport ude i naturen, hvor vandet er koldt, og strømmen er kraftig. Svømmedragter sidder tæt ind til huden, så pasformen kan ikke sammenlignes med luftige badebukser. Den tætte pasform giver mindre modstand fra vandet, når du kæmper dig gennem det.

Kulde kan mindske musklers bevægelighed

Du har flere grunde til at have en svømmedragt på. Som sagt er det meste vand, du finder her oppe i kolde Nordeuropa, køligere end vandet i en almindelig svømmehal. Har du prøvet at gå rundt ude om vinteren uden handsker, kender du sikkert den virkning, kulde har på dine muskler. Det bliver svært at bevæge dem, og er du ude at svømme, så kan dette tab af bevægelighed være katastrofalt.

Hold varmen inde, når du er ude på havet

Tætsiddende svømmedragter sørger for at holde på varmen fra den eneste varmekilde ude på det åbne hav – din egen krop. Selvom dragterne selvfølgelig ikke helt forhindrer, at varme fra kroppen går tabt i det kolde vand eller i luften oven over det, vil du alligevel erfare, at du kan klare dig længere uden at miste fleksibilitet på grund af kulde. Så skaf en våddragt, før du tager ud at surfe eller padle.

Hvad kan du ellers lede efter ved en svømmedragt?

Når du er på udkig efter en svømmedragt, har du også andre ting at holde øje med. Fx om der er mærkning på dragten, der gør dig synlig. Om dragten er nem at tage på og af er også et parameter, der burde spille en rolle for, hvilken svømmedragt du ender med at lægge dig fast på. Gå på udflugt i udvalg inden for svømmedragter. Selvom de basale funktioner er ens, er der stor forskel på dragter.