Dette skal du gore nar bilens dæk er punkteret

Det er uheldigt. Det er irriterende. Det er uventet – og så er det også tidskrævende. Når bilens dæk punkteres er det bare en hammerærgerlig og kedelig situation. For oftest når du kører bil, er det fordi du skal fra A til B – og ikke med et længerevarigt stop på vejen, hvor du ikke bare lige kan køre videre. Men hvad skal du egentligt gøre, hvis du kommer i den uheldige situation, at dit dæk punkteres. Det kan du finde hjælp til i denne artikel.

Hold først og fremmest ind – husk advarselstrekanten!

Når dækket punkteres, vil du oftest kunne høre det eller mærke det på den måde bilen kører på. Nyere biler er også udstyret med sensorer, der kan alarmere dig, hvis et Dæk punkteret. Skulle du komme ud for, at dit dæk punkteres, er det vigtigt, at du holder ind til siden. Husk endelig at placere advarselstrekanten minimum 50 meter fra bilen. Det er af hensyn til din egen og de andre bilisters sikkerhed. Tag også gerne en gul vest på for at øge din sikkerhed.

Vurdér om du selv kan lappe det

Måske har du et lappekit liggende i bilen til hvis uheldet skulle være ude – men du er nødt til at vurdere om dækkes overhovedet kan lappes, for hvis det er for stort, kan du ikke gøre det selv. I nødkittet ligger en instruktion, som udførligt fortæller dig præcis, hvad du skal gøre. Det er vigtigt, at lapningen er korrekt – og ligeledes at du sætter dig ordentligt ind i det udstyr, du skal bruge. Husk dog, at det kun er en midlertidig løsning til en kort kørsel, hvor du efterfølgende skal have professionel hjælp.

Få hjælp af en mekaniker

Det kan naturligvis koste lidt at få en professionel til at udføre lapningen eller udskiftningen – men i mange tilfælde er det den eneste løsning.