Det rette udstyr som floorball spiller

Mange danskere elsker at dyrke sport og motion, og ofte falder valget på cykling og løb for de voksne, mens det for børnene ofte falder på håndbold, fodbold eller badminton. Men det betyder ikke, at det er det eneste, som danskerne går op i. Det kan være, at du for eksempel ønsker at starte til floorball og gerne vil vide, hvilket udstyr der er det rette for dig.

Vigtigt med den rigtige floorball stav

Uden en stav kan man ikke særlig meget. Derfor skal man selvfølgelig have en stav for at kunne spille. Hvad end man er nybegynder eller øvet kan Salming floorballstave altid anbefales. Men hvilken Salming floorballstav er den rette for dig?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken side af kroppen du dribler og skyder med. Er det venstre eller højre side? Det har intet at gøre med, om du er venstre- eller højrehåndet. Dernæst skal du finde ud af, hvilken længde du skal have i en stav. Her afgøres det ud fra skaflængden og din højde. Er man voksen mellem 160-190+ cm høj, bør skaflængden på staven være mellem 90-104+ cm. Er man derimod et barn mellem 120-160 cm, bør skaflængden være mellem 55-92 cm. Dernæst skal man kigge på et floorball-blad.

Find det rette floorball-blad

Nu tænker du måske: “Hvad er et floorball blad?”. Et floorball blad er den del på staven, som sidder nederst, og som er den del, du skal ramme bolden med. Floorball blade kommer i forskellige afskygninger og former.

Først og fremmest skal du vælge et floorball blad ud fra, hvilken sidde du dribler og skyder med – ligesom med valg af stav. Dernæst skal du vælge blad ud fra hårdheden. Skal det være blødt, medium eller hårdt? Det kommer meget an på, hvilke spilleegenskaber du ønsker. Som nybegynder kan med fordel prøve sig frem og se, hvad der fungerer.